Ženska priča: Mirjana Krizmanić i Aida Bagić

Spisateljica i stand up komičarka Marijana Perinić, Centar za kreativno pisanje i Bookcaffe, pod pokroviteljstvom Franck kave, otvaraju novu, drugu sezonu uspješnog programa ‘Ženska priča‘.

Mirjana KrizmanićU prvoj sezoni ‘Ženska priča’ je do posljednjeg mjesta punila prostor zagrebačkog Bookcaffea i ugostila 16 talentiranih, uspješnih, nagrađivanih žena spisateljica. One su u dvosatnom programu s voditeljicom, stand up komičarkom i spisateljicom Marijanom Perinić opušteno, nasmijano, inteligentno, britko i duhovito pričale o pisanju, inspiraciji, ljubavima stvarnim i onima koje u knjigama završavaju. ‘Ženska priča’ 28. listopada (20 sati) ulazi u novu sezonu s dvije izuzetne gošće, prof. dr. Mirjanom Krizmanić i Aidom Bagić.

Mirjana Krizmanić jedna je od najpopularnijih hrvatskih znanstvenica na čijoj su Katedri za kliničku psihologiju u posljednjih trideset godina stasale generacije današnjih psihologa, ali istovremeno i autorica bestselera na području psihologije i samopomoći. ‘Tkanje života’, ‘Život s različitim’, ‘U ljubavi ili bez nje’, samo su neki od naslova kojima je Mirjana Krizmanić stekla velik broj čitatelja, a njezina se gostovanja i predavanja uvijek čekaju s ogromnim interesom. Uz znanstveni i spisatljeski rad, prof. Krizmanić nagrađena je i priznanjem Zagrepčanka godine za doprinos afirmaciji žena u društvu dugogodišnjim javnim djelovanjem te za postignute rezultate u podizanju kvalitete života građana Zagreba i Hrvatske.

Aida BagićTekstovi Aide Bagić objavljivani su u književnim časopisima, a svojom zbirkom poezije ‘Ako se zovem Sylvia’ i proznom knjigom ‘Znam li ja gdje živim’, upisala se u red autorica čija se sljedeća knjiga s nestrpljenjem očekuje. Radila je kao novinarka, peračica suđa, prodavačica, manekenka, prevoditeljica s engleskog i njemačkog jezika, urednica časopisa, osnivala je feminističke i mirovne organizacije, jedno društvo s ograničenom odgovornošću i jedan obrt, podučavala kreativno pisanje prema modelu Natalie Goldberg…

Predavala je i o vlastitim sobama, autonomnim ženskim prostorima, međunarodnoj pomoći ženskom pokretu i saborskim odborima, pisala o društvenoj odgovornosti poduzeća, volonterstvu, seksualnim manjinama i mirovnom odgoju. Iznimna osoba s bogatom biografijom koja pruža garanciju da će i u drugoj sezoni ‘Ženske priče’, Bookcaffe biti ispunjen do posljednjeg mjesta.

P. R.

Tagged: , , , , , , , , ,