Ženska priča: Zdrav život

U klubu hrvatskih glazbenika Sax! održan je zabavni talk-show ‘Ženska priča’, a voditeljica Marijana Perinić ugostila je znalce na području zdravog života; Moniku i Sandija Imerović, Alena Abramovića, Jelenu Putnik i Kenana Mandru.

Gosti su pričali o fitnessu i zdravoj prehrani, nepresušnoj temi za dobar razgovor. Bračni par Monika i Sandi Imerović, jedni od trenutno najpoznatijih fitness instruktora u Hrvatskoj, publici su otkrili tajne zdravog životnog stila. Bilo je puno priče oko mitova i zabluda bodybuildinga, jer mnogi misle kako utezi nisu dobar izbor za mršavljenje. Sandi je prije tri godine osvojio titulu svjetskoj prvaka u bodybuilingu, a u svijetu fitnessa je više od 25 godina. Monika se bavi fitnessom 13 godina i danas je više orijentirana na pomoć ženama koje joj se svakodnevno javljaju putem društvenih mreža. Par je poznat i po davanju savjeta, uz brojne besplatne video uratke, ali i po privatnim treninzima, uz individualan program pravilne prehrane i snažne riječi motivacije.

Smijeha svakako nije nedostajalo, za što se pobrinula ekipa iz popularne TV emisije ‘Život na vagi’, Jelena Putnik i Alen Abramović. Jelena, pobjednica druge sezone među nefinalistima, prošla je trnovit put od 131 kilograma do uspješne fitness trenerice Lee zone. Ujedno je pripremala Alena za finale, a rezultat je bio: 86 kilograma manje na vagi i 47,7 % tjelesne mase. Bilo je zanimljivo slušati njihove priče o životu prije ulaska u emisiju, razlozima debljanja i reakcijama okoline. O životu u kući, prehrani i treninzima publika je najviše pitala, ali je bilo motivirajuće čuti kako nakon izlaska i dalje treniraju te da su kompletno promijenili svoj životni stil.

Uz spomenute goste, na sceni je bilo dobro čuti i stručno mišljenje nutricionista Kenana Mandre, revolucionara u području prehrane, koji je osmislio ‘Liposukcijsku dijetu’, za kojom su poludjeli Hrvati.  Mandra je objasnio koncept ovog dijetoterapijskog tretmana čiji ciklus traje dva tjedna, da bi se nakon toga režim prehrane sveo na unos zdravih namirnica. Tretman služi kao svojevrstan poticaj, ali ne i kao dugotrajan alat, kojim se gubi oko 7-10% tjelesne mase.

Bilo je priče o brojnim dijetama, vrstama prehrane i fitnessa, uz zaključak gostiju da za zdrav život na duge staze ipak treba odabrati kombinaciju redovnog treninga i prehrane bogate zdravim nutrijentima, uz obvezan cheat day ili meal koji uvelike psihički pomaže lakoći življenja.

Ugodnoj atmosferi pridonijela je i publika, a voditeljica Marijana Perinić naglasila je važnost redovnog pregleda dojke te apelirala na osvješćivanje žena kako upravo dolazak liječniku na vrijeme može spasiti život. Sav prihod od ulaznica doniran je Europskoj koaliciji protiv raka dojke Europa Donna Hrvatska.

Bila je to još jedna uspješna ‘Ženska priča’, a nastavak se očekuje 19. veljače s nekim novim, zanimljivim licima.

A.V.

Foto: Goran Berović


Ženska priča: Budi fit

Tagged: , , , , , , , , , , , ,