Zijah Sokolović na Noćnoj sceni Kerempuha

Sociolozi i znanstvenici  danas u mnogobrojnim istraživanjima  i analizama tvrde da je društvo onoliko zrelo koliko ima cabareta.

Zijah Sokolović - Međuigre 0-24Da bi publiku ne samo poticao, nego i utjecao na nju, pretvara se u prostor koji vibrira energijom, bujnošću i originalnošću. Noćna scena zagrebačkoga Satiričkog kazališta Kerempuh u novoj kazališnoj sezoni otvara prostor vrsnoj glumačkoj igri koja će kroz cabaretsku formu progovoriti o ozbiljnim problemima društva.

Zijah  Sokolović, jedan od najzanimljivijih autora neviđene teatarske energije, ovaj puta u ulozi izvođača, redatelja i dramaturga  na književno kritično satirični način komentirat će političke događaje i društvena stanja. Prva predstava je u subotu 5. listopada u 23 sata.

Moj kabare ‘Međuigre 0-24’ želi dodirnuti besmislenost i manjak logike čitavog ljudskog djelovanja sa sviješću da je čovjek uhvaćen u zamku civilizacije i usamljenosti, kao prirodnog stanja, i da se to ne može izliječiti, ali može ublažiti. Cervantesove ‘međuigre’ su bile male kratke predstave u pauzama između činova dugih i velikih predstava kao odmor za gledatelje. ‘Međuigre 0-24’ su mala kratka razmišljanja u pauzama između dugih i velikiv životnih obveza. ‘Međuigre 0-24’ su sastavljene od mnoštva svakodnevnih razmišljanja stavljenih u formu kratkih priča, od kojih nekoliko njih čini okosnicu kabaretske forme, a ostale se mijenjaju od predstave do predstave. Osnovna ideja ‘Međuigri 0-24’, u galopu civilizacije i poplave kapitalizma, je da čovjek ne odgađa mala, kratka zadovoljstva koja mu donose smirenje i duševni mir. Sad nije vrijeme…sad nije vrijeme…sad je kasno!“
(Zijah A. Sokolović)

Kerempuh

Tagged: , , , , , , , , , , , ,