Zimski kvart Udruge Vestigum

Ako vam je ovih dana hladnjikavo, dođite se zgrijati u zagrebačkom Zimskom kvartu, koji se otvara danas (petak 20. prosinca) od 17 do 21 sat u Udruzi Vestigum (Rudeška 142 s dvorišne strane).
Zimski kvartČlanovi i prijatelji izlagat će svoje ručne radove, a mali eko proizvođači promotivno će prodavati svoje proizvode.

Održat će se i Robo-t izložba radova nastalih od odbačenog tekstila. Projektom Robo-t koji je nastao podrškom Gradskog ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj, prikupljen je tekstil koji se razvrstavao u tri kategorije:
– Potrebiti – Bolnica Gornja Bistra, beskućnici, siromašne obitelji
– Reuse – redizajn – popravci, nova namjena – kroz dizajnerske radionice, u kojima su djeca učila šta se sve može napraviti od odbačenog tekstila, te da sav otpad nije smeće, nastali su novi upotrebni, ukrasni i odjevni predmeti od odbačenog tekstila
– Regeneracija Zabok – koristi otpadni tekstil za proizvodnju netkanog tekstila koji se koristi u industriji.

Od 18 do 19 sati na besplatnoj radionici, klinci će oslikati platnenu poklon vrećicu, izrađivati božićne kuglice, te napraviti poklon za najdraže od recikliranog materijala – od staklenke za krastavce do ukrasne posude za čaj ili kolačiće. Eko-kreativne, plesne, dramske, jezične i modne radionice za klince na praznicima trajat će od 20. prosinca do 11. siječnja.

Udruga Vestigum

Tagged: , , , , , , , , , ,