Živko Anočić novi član Drame HNK u Zagrebu

Glumac Živko Anočić od siječnja 2024. godine postaje član Drame Hrvatskoga narodnog kazališta (HNK) u Zagrebu.

Dolaskom na mjesto prvaka Drame najvećega nacionalnog kazališta, svojim iznimnim glumačkim talentom zacijelo će osnažiti ansambl i doprinijeti još većoj umjetničkoj kvaliteti predstava.

‘Iskrene čestitke Živku Anočiću na pridruživanju našem ansamblu Drame. Ujedno mi je i veliko zadovoljstvo što imam priliku naglasiti kako smo protekle i ove sezone obogatili sva tri naša ansambla novim talentima, jer to je veoma važno za umjetničku kvalitetu našega kazališta’, izjavila je intendantica HNK-a u Zagrebu Iva Hraste Sočo.

Ravnateljica Drame, Nenni Delmestre, izrazila je zadovoljstvo što glumac poput Živka Anočića nastavlja razvijati svoj sjajan glumački potencijal upravo na pozornici zagrebačkoga HNK-a.

‘Smatram kako će njegov dolazak bitno doprinijeti uspješnosti naših predstava, a raduje me što mogu najaviti kako ćemo Živka moći vidjeti već u veljači na premijeri predstave Fafarikul u režiji Ivana Planinića, te početkom travnja u Nebeskom svodu u režiji Marine Pejnović.’

Živko Anočić od 2006. stalni je član ansambla Trešnje, a od 2011. bio je angažiran u ansamblu Gavelle te je ostvario niz zapaženih televizijskih i filmskih uloga.

I. G. / Foto: HNK
Tagged: , , , , , , ,