Život između smrti i ponovnog rođenja

I u zapadnom svijetu unazad nekoliko godina sve su brojnija svjedočanstva o iskustvima duše nakon smrti tijela. Ovom knjigom hipnoterapeut Dražen Radaković pridružuje se stranim autorima, kao što su i kod nas poznati Michael Newton i dr. Eben Alexander, koji opisuju doživljaje besmrtne duše koja tijekom svog rasta prelazi iz tijela u tijelo.
Dražen Radaković-Život između smrti i ponovnog rođenjaVrlo jasan pripovjedački izraz Dražena Radakovića čitateljima je poznat iz prve njegove knjige ‘Hipnoza za svakodnevnu primjenu’ (Profil, 2012.). Jednako pregledno i zorno u ovoj knjizi pristupa doživljajima u bivšim životima i između života. Nakon kratkog opisa edukacije na Institutu Michaela Newtona, čiji je certifikat stekao, autor daje pregled povijesti sjećanja na prošle te nas upoznaje nas s najutjecajnijim autorima koji su se bavili tom tematikom u u prošlim stoljećima. Među djelima suvremenih autora koji se bave iskustvima života između života, osim spomenutih Michaela Newtona i dr. Alexandera, navodi i kod nas poznate dr. Mary Neal i dr. Deepaka Chopru. Uvodni dio knjige završava primjerima iz filmske umjetnosti koji su posljednjih desetljeća popularizirali razumijevanje života između života.

U drugom dijelu autor donosi primjere vlastitih klijenata koji su sudjelovali u seansama regresivne hipnoze i ispričali mu svoja iskustva u prošlim životima i međuživotu. Doživljaji dvadeset osoba potvrđuju da su iskustva života između života slična po ritualima koji se prolaze nakon smrti (susretni s primarnom skupinom duša i vijećem staraca), ali i individualno različita, kao i sami životi. Dražen Radaković jedini je psihoterapeut u Hrvatskoj s certifikatom Instituta Michaela Newtona za hipnoterapiju i život između života. Iz svog dugogodišnjeg iskustva izdvojio je najdojmljivije doživljaje koje prvi put objavljuje, uz dojmove nakon seanse i autentične e-mailove svojih klijenata.

Knjigu preporučuju Krešimir Mišak, urednik emisije ‘Na rubu znanosti’ i Ljiljana Saucha, koja ocjenjuje da je Radakovićev naslov velik pomak za domaću alternativnu i duhovnu scenu. ‘Knjizi svaka preporuka jer – kad bih se htio malo crnohumorno našaliti – smrt nikoga ne ostavlja hladnim. Ali tek kad usvoji mogućnost da život nikad ne prestaje’ (Krešimir Mišak)

Dražen Radaković psihoterapeut je s dugogodišnjim iskustvom i autor knjige ‘Hipnoza za svakodnevnu primjenu’, objavljene 2012. Bavi se obiteljskim i psihološkim savjetovanjem te intenzivno radi i obiteljske sistemske konstelacije. Po zvanju je specijalist psihosocijalnog rada u polju socijalnih djelatnosti. Na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu završio je Međunarodnu školu kibernetske psihoterapije (School for Cybernetics of Psychotherapy, Department of Psychiatry, Faculty of Medicine University of Zagreb) u klasi dr. Biserke Koren i stekao zvanje psihoterapeuta (The Professional Board of the Department of Psychiatry).
Pohađao je niz psihoterapijskih edukacija u Hrvatskoj i u inozemstvu. Zasada je jedini certificirani terapeut Instituta Michaela Newtona (The Newton Institut) u Hrvatskoj te vodi vlastite škole samohipnoze, hipnoze i regresoterapije u Hrvatskoj i izvan nje.

Predstavljanje knjige će se održati u četvrtak, 20. ožujka u 18 sati u Profil Mozaik Megastoreu u Zagrebu.
O knjizi će, uz autora, govoriti TV novinarka Ljiljana Saucha i dr. fizike Ivica Orlić. Promociju će voditi Tomislav Cvitković.

Profil

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , ,