ZKM: Plesna predstava Perfect-365

Plesna predstava ‘Perfect-365’ Katarine Đurđević, u koreografijiji Adrijane Barbarić Pevek i Katarine Đurđević, Udruge profesionalnih plesnih umjetnika PULS, nastala u koprodukciji sa Zagrebačkim kazalištem mladih (ZKM) – bit će premijerno izvedena u nedjelju, 20. studenoga (20 sati) u dvorani Polanec ZKM-a.perfect-365-zkm‘Perfect-365’ plesna je predstava o granici između stvarnoga i virtualnog svijeta, istinitoga i lažnoga, autentičnoga i površnoga, lijepoga i ružnoga, ispunjenoga i ispraznoga, očitoga i prividnoga, bliskoga i otuđenoga… Proučava i uspoređuje ono što se doista zbiva u nama samima s onim što prikazujemo vlastitim fotografijama na društvenim mrežama. ‘Perfect-365’ ne bavi se moraliziranjem ni kritiziranjem društvenih mreža, nego nastoji ispitati potrebu ljudi za korištenje mrežama da bi sebe prikazivali onakvima kakvi nisu.

Predstava polazi od pitanja: koliko imamo virtualnih prijatelja, a koliko stvarnih, jesmo li sa svakim novim virtualnim prijateljem postali još osamljeniji, koliko smo gradova stvarno vidjeli dok smo ih fotografirali, koliko smo vremena izgubili čitajući statuse, koliko puta nismo imali vremena za kino, knjigu, druženja, koliko nas usrećuje količina lajkova, koliko stvarno vjerujemo u vlastitu fotografiju obrađenu aplikacijom, kako izgleda druga, nevidljiva strana slike koja nije zabilježena? Asistent Katarine Đurđević na projektu je Danilo Šerbedžija. Izvode Adrijana Barbarić Pevek i Lucija Šerbedžija. Oblikovanje svjetla: Alen Marin.

Udruga profesionalnih plesnih umjetnika Puls strukovna je udruga koja djeluje od ožujka 2001, a okuplja profesionalne plesače i plesačice, koreografe i koreografkinje te plesne pedagoge i pedagoginje s namjerom afirmacije i razvoja plesne umjetnosti u Hrvatskoj.

H. B.

Tagged: , , , , , , , , , ,