ZKM: Predstava S druge strane gostuje u Francuskoj

Predstava ‘S druge strane’ Nataše Rajković i Bobe Jelčića u izvedbi Zagrebačkog kazališta mladih (ZKM) gostuje od 21. do 23. studenoga na 17. festivalu Mettre en Scene u Rennesu, u Francuskoj.
S druge straneFestival se u organizaciji Bretonskog nacionalnog kazališta iz Rennesa održava u devet bretonskih gradova – Rennes, Saint-Jacques de la Lande, Bruz, Quimper, Lannion, Vannes, Brest, Saint-Brieuc i Lorient i traje do 27. studenoga. Posvećen je prerano preminuloj francuskoj dramskoj umjetnici Valerie Lang, a bogati festivalski program čine 22 predstave.

Uspješnica ZKM-u nastupa u okviru međunarodnog programa ovog uglednog francuskog Festivala, kojeg još čine predstave ‘Gospođica Julija’ Augusta Strindberga u režiji Katie Mitchell i Lea Warnera berlinskog Schabühnea am Lehniner Platz, predstave koja je prošle godine gostovala na Festivalu svjetskog kazališta u Zagrebu , zatim autorski projekt ‘Utopija’ Anne-Cecile Vandalem iz Belgije te ‘Oporuka’ u koncepciji kazališne skupine She She Pop iz Njemačke, nastale po motivima Shakespearove drame ‘Kralj Lear’.

Predstava ‘S druge strane’ zadnji put je gostovala u Francuskoj u prosincu prošle godine u okviru festivala Pariška jesen i festivala Hrvatske u Francuskoj u Théâtreu Colline gdje je postignula veli uspjeh. Inače, ‘S druge strane’ jest predstava koja je od premijere 2006. godine do sada gostovala na 35 važnih inozemnih i domaćih kazališnih adresa čime se potvrdila kao neusporedivi izvozni proizvod hrvatske kazališne umjetnosti.

ZKM

Tagged: , , , , , , , , , , , , ,