Darujemo ulaznice: Mirni dani u Mixing Partu

U suradnji sa ZKM-om darujemo 8 čitatelja/ica s 2 ulaznice za predstavu ‘Mirni dani u Mixing Partu’ prema romanu Erlenda Loea, u režiji Borisa Liješevića i dramaturškoj obradi Jelene Kovačić, koja će biti izvedena u četvrtak i petak, 8. i 9. siječnja u 20 sati.
Mirni dani u Mixing Partu (foto Mara Bratoš)Kratko napišite u mailu zašto želite osvojiti ovu nagradu (i termin koji vam odgovara)

U subjektu navedite: FDAR1
a u tekstu: vaše ime i adresa         vaš razlog

Šaljite na mail: [email protected]

Posjetite našu facebook stranicu Fama i kliknite ‘sviđa mi se’!

Vaše mailove šaljite do 7. siječnja do 23.59 sati
Imena dobitnika s najoriginalnijim odgovorima bit će objavljena 8. siječnja u 00.30 sati
Za dodatne upute i obavijesti obratite se na: [email protected]

‘Mirni dani u Mixing Partu’ je komedija koja prati događanja norveške obitelji za vrijeme ljetnih praznika u Bavarskoj. U središtu pozornosti je neostvareni dramski pisac koji u krugu svoje obitelji svakodnevno ‘živi dramu koju ne može prenijeti na scenu’ kao i njegov turbulentan i lako prepoznatljiv bračni život na rubu apsurdnog i grotesknog. Glavni junak proživljava tipičnu krizu srednjih godina kad se nužno svode životni računi – pobjede i porazi – poentirani razmišljanjima o neostvarenim snovima na profesionalnom i intimnom planu. Tako je on opsjednut emisijom o kuhanju i njegovom zgodnom voditeljicom te mnogim stvarnim likovima iz kazališnog i glazbenog života s kojima vodi izmaštane razgovore. Predstava je, kao i roman, obojena cinizmom i jasno izrečenom porukom da je žaljenje za propuštenim prilikama često opravdano i da naša stremljenja i želje mogu imati i nerealne osnove.

Osim toga, ‘Mirni dani u Mixing Partu’ na zabavan i intrigantan način propitkuje stereotipe koje pojedini europski narodi imaju jedni prema drugima te nudi pokušaje razrješenja takovih predrasuda. Predstavu po predlošku najčitanijeg norveškog pisca režira jedan od najpoznatijih srpskih redatelja srednje generacije koji je veliki uspjeh postignuo s višestruko nagrađivanom predstavom ‘Elijahova stolica’ Igora Štiksa. Ta predstava je u izvedbi Jugoslovenskog dramskog pozorišta gostovala u okviru ciklusa Europsko kazalište u ZKM-u.

U glavnim ulogama glume Zoran Čubrilo i Katarina Bistrović Darvaš te Milivoj Beader i Marica Vidušić, Hrvojka Begović, Vedran Živolić i drugi. Scenograf ove velike ansambl predstave je Branko Hojnik, kostimografkinja Doris Kristić, a skladatelj Aleksandar Kostić.

ZKM

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , , ,