Zlatko Sudac promovirao knjigu Zorana Vukmana

Zlatko Sudac i Ivan PuljićU dvorani Tribine Grada Zagreba na Kaptolu predstavljena je knjiga ‘Pogled iza obzorja’ Zorana Vukmana, novinara i dnevnog kolumnista na portalu www.velecasnisudac.com.

Slaven Letica, Zoran Vukman, Zlatko Sudac i Jakov Sedlar Zlatko Sudac napisao je predgovor za ovu zbirku kolumni, a predstavio ju je uz samoga autora, Slavena Leticu i Ivana Puljića. Prisutne je pozdravio redatelj Jakov Sedlar naglasivši kako je ‘Pogled iza obzorja’ prva knjiga objavljena u izdanju udruge Joshua. Prije službenog predstavljanja knjige, vlč. Sudac i Ivan Puljić zapjevali su pjesmu ‘Molim te, Bože, za malo mira’. Slaven Letica održao je vrlo nadahnut govor, kazavši kako je riječ o knjizi koja ‘ima karmu’, a za njezina autora da je ‘čovjek koji slobodno misli’. Letica, također jedan od kolumnista na spomenutom portalu, osvrnuo se i na trenutačnu političku situaciju u Hrvatskoj te je rekao kako je ovo ‘doba pobuna’ misleći pritom na braniteljske i prosvjede organizirane preko facebooka koje podržava i za koje smatra da ih treba shvatiti krajnje ozbiljno.

Nakon podužeg suzdržavanja od javnih nastupa, velečasni Sudac održao je duhovni govor o ljubavi prema Bogu i bližnjima te o važnosti uzajamnog poštivanja i pomaganja. Kazao je kako bi ‘politika trebala služiti svojem narodu, a ona je danas kontaminirana’. Unatoč svemu, naglasio je kako ne gubi nadu u bolju budućnost i u bolje sutra. Zoran Vukman izrazio je zahvalnost Sudcu što mu je, nakon nekoliko godina bez angažmana u medijima, upravo on pružio utočiste. Naglasio je i kako ‘sve ovisi o nama’ te da ‘duhovna preobrazba mora dovesti i do političke preobrazbe’. Nakon predstavljanja knjige, Sudac i Puljić još su jednom zapjevali, ovoga puta pjesmu ‘Krist na žalu’. Nakon Zagreba, ‘Pogled iza obzorja’ bit će predstavljen i u Splitu već 3. ožujka u 17 sati u foajeu HNK-a, gdje će uz autora o knjizi još govoriti velečasni Sudac, Ivan Puljić te don Drago Šimundža i Josip Botteri Dini.

Renata Cisar/Foto: FAMA

Tagged: , , , , , , , ,