Zoolimpijada u Zoološkom vrtu

Zagrebački učenici od 2. do 6. razreda tijekom zimskih praznika mogu sudjelovati u Zoolimpijadi, jednodnevnom edukativnom programu (od 8 do 15 sati) koji kod njih razvija zdrav natjecateljski duh, snalažljivost, brzinu, znanje i timski rad.
ZoolimpijadaZoolimpijada se u Zoološkom vrtu grada Zagreba održava do 10. siječnja. Posebno je zanimljiv poligon kroz koji će djeca učiti kako se hrane zmije te pronalaze njihova jaja. Kako bi stigla na sigurno, djeca će u ulozi polarnog medvjeda preskakivati sante leda koje se tope. Znanje će, pak, pokazati odgovarajući na zagonetke poput mudrih sova.

Kroz igre se prikupljaju bodovi, a svakog sudionika Zoolimpijade na kraju dana očekuje odličje. U skupini koju vode po dva edukatora, mogu biti 24 djeteta. Polaznicima su tijekom sedmosatnog boravka u Zoološkom vrtu osigurani užina, slastica i čaj. Kako bi se školarci potaknuli da na Zoolimpijadu dođu s prijateljima, osmišljena je nagradna igra ‘Zoovem te u Zoo’. Najsretnije očekuju vrijedne nagrade zahvaljujući kojima će mališani još više zavoljeti svijet životinja.

ZOO

Tagged: , , , , , , , , , ,