Zuhra u utrci za bolju Hrvatsku

‘Ja se kandidiram, vi plaćate! Pošten političar je nesposoban političar’ – samo su neki od političkih slogana koji će ovoga ljeta odjekivati Hrvatskom.
Zlatan Zuhrić Zuhra-političarPopularni glumac i komičar Zlatan Zuhrić Zuhra novom se kazališnom predstavom ‘Političar’ odlučio okušati u političkim vodama, a svoju kandidaturu te kakva nam iznenađenja priprema predstavio je građanima u samom srcu Zagreba – na Trgu Franje Tuđmana.

Nova kazališna komedija ‘Političar’, autora Ladislava Prežigala, hrvatskoj će javnosti pokazati kako je to iza kulisa naše svakodnevne politike. Dok lijeve, desne i one srednje stranke počinju svoje političko nadmetanje u kojem je većini umjesto dobrobiti naroda na umu jedino vlastiti stolac, Zuhra će u ovoj dinamičnoj predstavi utjeloviti pet živopisnih likova koji preko koalicije žele ostvariti samo jedan cilj – ugrabiti fotelje.

Jedan mračni kut restorana, jedna politička misija i pet urnebesnih likova – seljačina, mladi revolucionar, ginekolog koji želi zaštititi neke svoje mutne poslove, stari politički lisac koji mijenja stranke kao kapute i ambiciozna direktorica jedne banke, svi oni žele vlast kako bi se okoristili i zbrinuli sebe, a sve će ih utjeloviti svestrani Zuhra.

Iza ljetne hit predstave koja će obići cijelu Hrvatsku, stoji dobro poznata B Glad produkcija, koja je Hrvatsku već podigla na noge spektaklima ‘Footloose’ i ‘Crna kuća – mjuzikl u boji’. Dramaturgiju ‘Političara’ potpisuje novinar i pisac Igor Weidlich.

Kako se rade političke koalicije i kakav je u stvari um prosječnog političara, donosi nam ova urnebesna ljetna komedija koja će bez sumnje natjerati političare da se zamisle, a pojedini u njoj možda i prepoznaju.

‘Ovo nije vrijeme za smijeh, ali se smijemo jer bismo inače mogli samo plakati. Gledajući sve te parade političara koji se izmjenjuju pred narodom svih ovih godina odlučio sam da je bilo dosta i da je vrijeme da se i ja aktiviram i ponudim svoj program koji je plod dugogodišnjih istraživanja i savjetovanja sa stručnim timovima koje sam okupljao diljem Lijepe naše, od Međimurja do Međugorja. Dosta nam je zidova, mostova i orašastih plodova, malo lijevo, malo desno. Dosta! Vrijeme je da konačno krenemo naprijed! Svoj plan za bolju Hrvatsku ovih ću dana predstaviti našem narodu, a moja kandidatura i moj ulazak u Sabor i buduću Vladu bit će temelji novog doba za Hrvatsku, u što sam apsolutno siguran!’, izjavio je Zlatan Zuhrić Zuhra.

A. N.


Marijana Perinić i Hrvoje Jakopec
Predsjednica ko-Kolinda nasmijala do suza

Tagged: , , , , , , , , , ,