FEKP i CeKaPe: Otvoreni sat kratke priče i romana

Festival europske kratke priče i Centar za kreativno pisanje pozivaju na otvoreni sat kratke priče i romana sa Zoranom Ferićem, Miroslavom Mićanovićem, Harkaitzom Canom i Fernandom Iwasakijem, koji će se 1. i 2. lipnja održati u zagrebačkom klubu Booksa.14. FEKPOvogodišnji Festival europske kratke priče, koji se od 31. svibnja do 5. lipnja održava u Zagrebu i Rijeci, i Centar za kreativno pisanje (CeKaPe), pozivaju sve zainteresirane koji žele provesti dva sata u razgovoru, druženju i pisanju s vodećim domaćim i stranim imenima kratke priče i romana.

Program je namijenjen svim dosadašnjim ali i budućim polaznicima radionica kreativnog pisanja, a dobrodošli su i svi čitatelji namjernici. Razgovori će se uz pomoć prevoditelja održavati na hrvatskom jeziku, a, kao i za sve ostale FEKP-ove programe, ulaz je besplatan.

Program:

Ponedjeljak, 1. lipnja, 17.00
Klub Booksa, Fra Grge Martića 14d
Razgovor
Sat u radionici priče
Priča i roman: upute za gradnju i uporabu
Harkaitz Cano i Zoran Ferić
Kako se gradi priča, a kako roman; kako brusiti tekst, a kako ego – zajedno s polaznicima radionica kreativnog pisanja Bookse i CeKaPe-a otkrivat će najslavniji književnik među profesorima i dugogodišnji voditelj radionica kratke priče i romana Zoran Ferić te jedan od najpoznatijih baskijskih autora, svestrani Harkaitz Cano.

Fernando IwasakiUtorak, 2. lipnja, 17.00
Klub Booksa, Fra Grge Martića 14d
Razgovor
Sat u radionici priče
Mikropriče – kraće od kratkog
Fernando Iwasaki i Miroslav Mićanović
Ako je kratkoća priče ono što je izdvaja od ostalih književnih vrsta, koliko kratka priča zapravo može biti i što joj treba da bi bila potpuna? Za peruanskog autora sa španjolskom adresom Fernanda Iwasakija i pet je redaka dovoljno za besprijekornu priču – može(te) li kraće? Iwasakijev sugovornik na putu u središte priče je pjesnik, književnik i voditelj radionica kratke priče Miroslav Mićanović.

Kako se prijaviti? Ispunite kratku prijavnicu!

P. R. / Foto: FEKP


Pročitajte još:

FEKP-gosti 14. Festival europske kratke priče

 

 

Tagged: , , , , , , , , , , , , ,