10° Zagreb VINOcom 2015.

Jubilarni 10° Zagreb VINOcom 2015., međunarodni festival vina i kulinarstva, održat će se 27. i 28. studenoga u hotelu Esplanade Zagreb.
Vino com-pressU deset godina postojanja, festival se razvio u respektabilnu i vodeću manifestaciju u domeni vina i hrane, što pokazuju i brojke za 2014. godinu: preko 300 izlagača, oko 8.000 posjetitelja, 265 akreditiranih novinara (od toga preko 50 iz inozemstva).

‘Izborom elitnoga hotela Esplanade dobili smo izvanrednu podršku za uspješno održavanje festivala i ostvarenje želje proizvođača da se u zagrebačkoj metropoli predstave na moderno i svjetski prepoznatljivo događanje’, najavio je direktor festivala, prof. Ivan Dropuljić.

Festival je u cijelosti posvećen kulturi stola, vina i hrani, kao nezaobilaznom dijelu gospodarstva i hrvatske turističke ponude. Budući da se priredba održava uoči božićnih i novogodišnjih blagdana bit će to ujedno i dobar uvid za poslovne ljude i građane o mogućnostima u mjesecu darivanja. Na festivalu će se prezentirati i degustirati vina, sljubljivati vino i hrana, održavati suvremeno koncipirane eno-gastro edukacije za poslovne ljude, trgovce, sommeliere, ugostitelje, ljude iz javnog života, novinare te druge ljubitelje vina i hrane.

Ovogodišnja će se priredba održati na površini od oko 2500 m2 i okupiti više od 300 izlagača, proizvođača i trgovaca: vina, pršuta, sira, ulja, kulena, slatkih delicija i drugih proizvoda iz Europske unije i zemalja našeg okruženja, a ostali dijelovi svijeta bit će zastupljeni putem uvoznika. Očekuje se velik odaziv građana Zagreba, cijele Hrvatske i okolnih zemalja.

Opširnije o festivalu na: www.vino.com.hr / Foto: Rene Karaman


9. Vino com (foto Ana Rogač)
Nikad bogatiji Vino.com festival
Tagged: , , , , , , , , , ,