150. izvedba mjuzikla Mamma Mia! otvara novu sezonu Komedije

Mjuziklom ‘Mamma Mia!’, čija je 150. izvedba najavljena za 23. rujna, zagrebačko kazalište Komedija započinje novu sezonu.

Mjuzikl ‘Mamma Mia!’, nastao u koprodukciji Kazališta Komedija i slovenskog Prospota, od svoje premijere u lipnju 2015. godine do danas, pogledalo je više od 65 000 gledatelja, a dugačka lista rezervacija za ulaznice potvrda je sjajne adaptacije i režije te glumačkog ansambla koji iznova oduševljava brojne poklonike ovog svjetskog remek-djela nastalog na glazbenoj ostavštini grupe ABBA. Ne čudi stoga da će se početak 67. sezone Kazališta Komedija obilježiti upravo 150. izvedbom mjuzikla ‘Mamma Mia!’, 23. rujna u najjačem glumačkom sastavu.

Komedija će ove sezone obilježiti čak pet premijera. Prva na rasporedu je predstava ‘Revizor’ Nikolaja Vasiljeviča Gogolja koja će premijerno biti izvedena 20. listopada. Redatelj je Dražen Ferenčina, a Filip Juričić, Damir Lončar, Dubravka Ostojić, Nina Kaić Madić, Ana Magud, Ivica Zadro, Igor Mešin, Saša Buneta i Marija Borić samo su neki od glumaca koji će zaigrati u najpoznatijoj Gogoljevoj komediji.

Krešimir Dolenčić redatelj je predstave ‘Faraon iz Ilice je mrtav’, nastaloj prema kriminalističkom romanu Milane Vuković Runjić koja nas vraća na šarenu pozornicu Zagreba 1929. godine. Glazba je povjerena Ivanu Josipu Skenderu, a nova predstava zasigurno će biti scenski spektakl. Svečana premijera zakazana je za 1. prosinca.

U proljeće 2018. godine uvest će nas glazbena poslastica. U koprodukciji sa Zagrebačkom filharmonijom Komedija sprema koncertnu izvedbu rock-opere Andrewa Lloyda Webbera ‘Jesus Christ Superstar’ koja će se 2. ožujka izvesti u KD Vatroslav Lisinski. Samo tjedan dana kasnije, 9. ožujka, stiže još jedna premijera – satirična komedija suvremenog autora knjige ‘Opet On’, Timura Vermesa, koja na pozornicu dovodi Hitlera koji se na proplanku u Berlinu budi 2011. godine, prespavaši tako od 1945. do danas. Debitantska knjiga tog njemačkog pisca po izlasku je prevedena na više od 27 jezika, po njoj je snimljen i film, a brojnim svjetskim kazalištima koji su adaptirali roman, u proljeće se pridružuje i zagrebačka Komedija. Tekst je adaptirao Marko Juraga koji je i redatelj predstave. Posljednja premijera tekuće sezone je mjuzikl ‘Alphonsine’ autora Veseljka Barešića, a u kazalište stiže 5. svibnja. Veseljko Barešić je i dirigent Kazališta Komedija, a ovim će djelom obilježiti četrdesetu obljetnicu umjetničkog djelovanja.

I. Č.

Foto: Ines Novković


Mjuzikl Mamma Mia na hrvatskoj turneji

Tagged: , , , , , , , , , , ,