16. Subversive Film Festival

Šesnaesti Subversive Film Festival održat će se od 14. do 29. svibnja. Posjetitelje očekuje novo festivalsko izdanje s bogatim filmskim i diskurzivnim programom, diskusijama, panelima i predavanjima uz gostovanja brojnih svjetskih intelektualaca, filmaša i aktivista, a sve uz festivalsku temu ‘Od distopije do utopije: sve je još uvijek moguće’.

Prije službenog početka Festivala uz novo izdanje filmskog programa i 16. SFF-a, publiku očekuje predfestivalsko događanje u zagrebačkom MSU u petak, 12. svibnja kada će u Muzeju suvremene umjetnosti, u partnerstvu s Multimedijalnim institutom, gostovati Chantal Mouffe koja će predstaviti svoju novu knjigu ‘Prema zelenoj demokratskoj revoluciji: lijevi populizam i moć afekata’. Nakon njezina uvodnog predavanja, Mouffe će se u razgovoru pridružiti i dogradonačelnica grada Zagreba i profesorica na Fakultetu političkih znanosti Danijela Dolenec.

Natjecateljski i popratni program 16. Subversive Film Festivala održat će se od 14. do 21. svibnja u kinu Tuškanac, Dokukinu KIC i MSU Zagreb i donosi četrdesetak filmskih naslova. Subversive Film Festival ponovno će okupiti autore koji kritički promišljaju svijet oko nas i opiru se tržišnoj logici i pasivnoj konzumaciji slika, a filmovi će se natjecati za nagrade Wild Dreamer za najbolji dokumentarni i igrani film. U glavnom programu zastupljeni su najnoviji filmovi renomiranih autorskih imena kao što su Aleksander Sokurov (‘Bajka’), Cristian Mungiu (‘Magnetna rezonanca’), Hong Sang-soo (‘Walk Up’), Lav Diaz (‘Kada valovi nestanu’), dok se u dokumentarnoj konkurenciji ističe aktualni dobitnik Zlatnog medvjeda u Berlinu ‘Na Adamantu’ cijenjenog francuskog dokumentarista Nicolasa Philiberta.

J.S. / Foto: SFF


Proglašeni pobjednici Subversive Film Festivala


Tagged: , , , , , , , , , , , ,