17. Motovun film festival

Večeras, u subotu 26. srpnja, počinje 17. Motovun Film Festival koji će se održavati do 30. srpnja. Za sve one oni koji ne mogu biti u tom prekrasnom gradiću u Istri, osigurano je redovito televizijsko praćenje. Festivalske kronike bit će emitirane na HTV3 i HTV4, a reportaže i intervjui s motovunskih brda bit će objavljivani i na TV Student.
Nick Cave-20.000 dan na zemlji

Kako izgleda dan u životu Nick Cavea? To možete vidjeti 27. srpnja u 23.30 sati u kinu Trg na 17. Motovun film festivalu, a do tada možete pogledati novi trailer.

‘20.000 dan na zemlji’ film je koji prati intrigantnog australskog muzičara Nicka Cavea unutar 24 sata, a priča o njegovoj glazbenoj karijeri, umjetničkim interesima i osobnom životu.

Ovaj dokumentarni film premijerno će biti prikazan u Hrvatskoj na 17. Motovun Film Festivalu, a dobitnik je prestižnih nagrada 31. Sundance Film Festivala.

Iain Forsyth i Jane Pollard, redatelji dokumentarca o legendarnom australskom glazbeniku osvojili su redateljsku nagradu u kategoriji ‘World Cinema Documentary’, dok je Jonathan Amos primio Editing Award u istoj kategoriji za najbolju montažu.

Radnja filma počinje na 20.000-ti dan Caveova života i od tada pratimo 24 sata njegovog dvadesttisućitog dana. Drama i realnost kombinirani su u jednom danu ovog glazbenika, svjetske kulturne ikone Nicka Cavea. S dubokom iskrenošću i intimnim portretom muzičkog života film prikazuje što nas čini onakvima kakvi jesmo i slavi preobražajnu snagu kreativne duše.

Osim bogatog filmskog, Motovun film festival sprema i veliki glazbeni program. Pips, Chips & Videoclips, Kultur Shock i Damir Avdić samo su neka od kultnih glazbenih imena koja će vas tijekom festivala držati budnima dugo u noć. – Pa tko izdrži!

To je samo dio koncerata koje pripremaju organizatori. Čeka vas još svašta dobroga, a posebno dobra je činjenica da su svi koncerti Motovun Film Festivala za posjetitelja festivala potpuno besplatni.

Motovun

Tagged: , , , , , , , , , , , , ,