2. Festival kulture i komunikacija

Drugi Festival kulture i komunikacija održat će se 10. lipnja u Zaprešiću, u prostoru Vršilnice koja je spomenik nulte kategorije, smješten u sklopu Novih dvora.

Festival kulture i komunikacija u organizaciji Veleučilišta s pravom javnosti Baltazar Zaprešić rezultat je suradnje dvaju studijskih programa; Menadžmenta u kulturi i kulturnom turizmu i Komunikacijskog menadžmenta.

Cilj festivala je sve zainteresirane, a posebno studente i mlade, upoznati s temama vezanim za kulturu, medije i komunikacije, omogućiti im stjecanje novih znanja i vještina, sudjelovanje na tribinama i radionicama te uživanje u dobroj glazbi.

Festival je strukturiran kao spoj zabave i edukacije, a cilj mu je objediniti i balansirati područja kulture, komunikacija, medija, umjetnosti, književnosti, glazbe i stripa. U sklopu festivala bit će moguće sudjelovati u nekoliko različitih tribina koje će ugostiti stručnjake iz spomenutih područja: ‘Pričom oživi svoj grad’ (Iva Silla, Dijana Zorić, Petra Prša), ‘Inteligentno s umjetnom inteligencijom’ (Jan Jilek, Fran Hubrin, Andrea Martinović, Vedran Srhaj-Egekher, Martina Silov), ‘Cajke na Ulicu!’ (Krešimir Krolo Robert Urlić, Aleksej Gotthardi Pavlovsky, Zoran Stajčić, Goran Batina), ‘Knjigom u čelo!’ (Gordana Farkaš Sfeci, Seid Serdarević, Tomislav Zajec, Kristian Novak, Iva Mirčić), ‘Postoji li hrvatska strip scena’ (Marin Radišić, Esad Ribić, Darko Macan, Tomislav Tomić, Jan Škrinjar, Štef Bartolić, Tomislav Vuger).

Predviđene su i brojne radionice. Tako će biti moguće sudjelovati u radionici ‘Fotografija u fokusu: kroz objektiv kreativnosti’, koju će voditi fotografkinja Inia Herenčić, zatim radionici ‘Erasmus Multikulti blender’ koju će održati studenti koji će podijeliti svoja iskustva koja im je omogućio Erasmus program. Također će biti moguće sudjelovati i na radionici ‘Dijalog i repeticija’ pod vodstvom Nikoline Bakmaz, radionici ‘Sitotisak’ koju priprema Dejan Pitsome, radionici izrade nakita pod vodstvom Tihane Jelić te radionice plesa na svili koju će voditi Lara Brkić.

Za kraj festivala tu je uživanje u dobroj glazbi koje počinje nastupom benda Donkey Hot, a kao krunu festivalskog programa najavljen je i nastup sarajevskog benda Zabranjeno pušenje. Ulaz na sve sadržaje je slobodan.

I.M. / Foto: promo


Najbolji komunikacijski projekti 2019.


Tagged: , , , , , , , , ,