25. Kestenijada u Svetom Ivanu Zelini

U Svetom Ivanu Zelini održana je jubilarna 25. Kestenijada koja je okupila više tisuća posjetitelja, nudeći im nezaboravan doživljaj prirode, gastronomskih delicija i raznolikog programa.

Na poziv organizatora da dođu pješačeći odazvali su se brojni posjetitelji čime su pridonijeli očuvanju ekosustava Zelinske gore. Staza kroz šumu s informativnim drvenim pločama, pružajući zanimljive informacije o biljnim i životinjskim vrstama, osigurala je edukativno iskustvo uz prirodnu ljepotu.

Mjerom slasnih kestena organizatori su nagradili prvih 200 sudionika koji su podržali ekološki prihvatljiv dolazak do prirodne riznice – Kladešćice, vrha Zelinske gore i tim im činom na tome zahvalili.

Kestenijada je, osim mirisnih kestena, posjetiteljima ponudila bogat program za sve generacije. Udruga Amanita priredila je impresivnu gastronomsku ponudu s gljivarskim gulašom, špek filekima, grahom, roštiljem i kolačima te izložbom gljiva i glazbom za sve prisutne. Moto i off-road klub Sv. Ivan Zelina uz kestene je poslužio i vrhunski grah by Zlatko Šuštić – Šuki te pripremio adrenalinsku zabavu.

Osim brojnih gastronomskih delicija, obiteljsko-poljoprivredna gospodarstva ponudila su mlado vino, licitare, kolače od kestena i pogačice, a za ljubitelje piva točilo se craft pivo pivovare Crafters.

Za najmlađe posjetitelje, Društvo ‘Naša djeca’ Sv. Ivan Zelina organiziralo je brojne zabavne igre na otvorenom, koje su bile ispunjene smijehom, veseljem i natjecanjima. Turistička zajednica Grada Svetog Ivana Zeline osigurala je nagrade za sudionike ovih aktivnosti.

Udruga Fit forma organizirala je grupni dolazak, a ostali sudionici koji su i ove godine odlučili doći vlastitim automobilima bili su oduševljeni novom prometnom regulacijom koja je omogućila nesmetan protok vozila u obama smjerovima, eliminirajući problem dugotrajnog čekanja.

‘Osim što smo uspješno implementirali novu prometnu regulaciju, Grad Sveti Ivan Zelina i Turistička zajednica Grada Sv. Ivana Zeline ove je godine potaknula i koncept dijeljenja vožnje kako bismo smanjili utjecaj na okoliš, čijoj su se inicijativi odazvali mnogobrojni posjetitelji, što nas iznimno veseli’, istaknula je Marinka Zubčić Mubrin, direktorica Turističke zajednice Grada Svetog Ivana Zeline.

Zelinska Kestenijada nije samo proslava tradicije i kestena, već i prilika za povezivanje s prirodom. Manifestacija je privukla brojne posjetitelje koji su otišli obogaćeni prekrasnim uspomenama na topao jesenski dan.

Organizatori ovog događanja, Grad Sveti Ivan Zelina i Turistička zajednica Grada Svetog Ivana Zeline, zahvaljuju svima koji su sudjelovali i doprinijeli uspjehu ovog nezaboravnog događaja, a posebna zahvala ide Policijskoj postaji Sv. Ivan Zelina koja je osigurala miran dan i siguran promet bez prisutnosti neregistriranih vozila, koja su ranijih godina ometala događaj.

A.J. / Foto: za TZG Sv. Ivan Zelina by MAT PHOTOGRAPHY


24. Zelinska kestenijada

Tagged: , , , , , , , ,