26. Porin na Zametu u Rijeci

U Salonu Grada Rijeke održana je konferencija za medije povodom održavanja 26. Glazbene nagrade Porin u dvorani Centra Zamet u Rijeci, 29. ožujka.Gradonačelnik Vojko Obersnel izrazio je zadovoljstvo što je Rijeka, kao Europska prijestolnica kulture 2020, odabrana da bude domaćin ove velike glazbene manifestacije.

Zadovoljstvo povratkom Porina u Rijeku izrazili su i župan Zlatko Komadina, Kazimir Bačić – glavni ravnatelj HRT-a, Emina Višnić – direktorica Rijeka 2020, Petar Škarpa – direktor TZ Grada Rijeke, Irena Peršić Živadinov – direktorica TZ Kvarnera i Frano Đurović – predsjednik UO Porina.

Glavna tajnica Porina, Ivana Martinac, objasnila je da je 26. izdanje Glazbene nagrade Porin službeno započelo procedurom prijava za nominacije koje su službeno završile te se očekuje skori početak prvog kruga glasovanja. Također Martinac je istaknula da je za Porin prijavljeno preko 800 snimaka i 240 albuma za ukupno 36 kategorija. Izvršni direktor Porina Davor Drezga izjavio je da su već započele i organizacijske pripreme kako bi produkcija završne priredbe bila izuzetna i na viskom produkcijskom nivou.

U. N. / Foto: Vedran Karuza (Novi list)


Tagged: , , , , , , , ,