28. Porin u Zagrebu uz TV publiku

Upravni odbor Porina donio je početkom tjedna odluku o održavanju dodjele najprestižnije hrvatske glazbene nagrade – u Zagrebu.

A sada se zna kako i gdje – u subotu, 5. lipnja na otvorenom, na južnoj strani HRT-a i s izravnim prijenosom u 21.45 sati na Prvom programu HTV-a i Drugom programu HR-a.

‘Prošlogodišnja dodjela također je održana u Zagrebu, ali u obliku TV emisije, bez izvođača, kolega iz medija i, naravno, s publikom ispred TV ekrana, tako da se veselimo ovogodišnjoj dodjeli na otvorenom’, rekla je Ivana Martinac, glavna tajnica Porina.

Još uvijek aktualne mjere su razlog dolaska Porina u Zagreb u odnosu na prethodne godine prije pandemije, kada su dodjele organizirane u Rijeci, Splitu, Opatiji, Biogradu, Makarskoj s brojnom publikom koja je uvijek tražila kartu više. U Zagrebu su, pak, do sada održane dodjele 1996., 2008. i 2014. godine.

‘I ove ćemo godine u sklopu dodjele uživati u nastupima uživo nekih od najvećih imena hrvatske glazbe. Svi izvođači koji nastupaju u programu, kao i nominirani u kategorijama koje će biti proglašene tu večer uz prisutnost medija, prisustvovat će dodjeli Porina s obzirom na to da i dalje pazimo na epidemiološke mjere, ali ove godine na otvorenom. Glazba uživo se napokon vraća i ovo je, nadam se, zadnja modifikacija dodjele. A publika će još ove godine sve moći pratiti u prijenosu uživo na HTV1!’, najavio je Davor Drezga, izvršni direktor Porina.

Do još boljih uvjeta za glazbena događanja, koncerte i neopterećena druženja, koja se naziru iz tjedna u tjedan, zapišite u kalendar 5. lipnja (subota) i prebacite na HTV1 u 21.45. Za hrvatske glazbenike ovo je bila, malo je reći, teška godina. Ali unatoč svim uvjetima stvarali su svoja glazbena djela nadajući se punim dvoranama, kontaktu s publikom i osjećaju koji samo izvođenje glazbe uživo može dati. Upravo glazba uživo očekuje nas u subotu, 5. lipnja. Neće izostati ni uzbuđenja oko dodjele najpoželjnije glazbene statue s obzirom na jaku konkurenciju. A ovogodišnja statua, autora Ivice Propadala, svakako je posebna i nosi posebnu poruku – masku u znak sjećanja na, nadamo se, samo neka prošla vremena.

‘Nominacije za Porin objavljene su putem prijenosa na YouTube kanalu. Bilo je uzbudljivo i ove godine, bez obzira na to koliko je godina bila teška za glazbenike. Imali smo Ukupno 1784 prijave, od toga čak 214 prijavljenih albuma, 299 skladbi za Pjesmu godine, a 75 prijava za kategoriju Novi izvođač. Po broju prijava jasno je da se stvarala glazba unatoč teškim uvjetima’, rekla je Ivana Martinac, glavna tajnica Porina.

Popis svih nominiranih pogledajte ovdje.

R. P. / Foto: Filip Kovačević


Tagged: , , , , , , , , , ,