2Cellos: Konačno album Let There Be Cello

2Cellos, najdinamičniji instrumentalni duo, objavio je novi album ‘Let There Be Cello’ (Sony Music Masterworks/Menart) te spot za glazbu iz filma ‘Pirates of the Caribbean’ (Pirati s Kariba).

‘Spot je sniman u Dubrovniku, ustaljena ekipa Kristijan Burlović i MedVid produkcija. Bilo nam je zabavno ufurati se u film gusara, mogli smo skroz izbaciti sve divljaštvo iz nas bez susprezanja! Fanovi nas već godinama nagovaraju da obradimo tu temu i evo napokon je došla na red, jako smo ponosni na aranžman i nadamo se da ćemo zadovoljiti očekivanja fanova!’

Ugodno iznenađenje na ovom albumu su i njihove dvije autorske pjesme ‘Concept2’ i ‘Cadenza’ koje do sada nismo imali priliku čuti.

Luka Šulić i Stjepan Hauser nakon uspješnog albuma ‘Score’, i dalje istražuju glazbu, daju joj svoj prepoznatljivi sviralački pečat te ruše granice među žanrovima. Produkciju albuma uz 2Cellos potpisuje Filip Vidović, a album uključuje 14 pjesama.

Na albumu su izvedbe nekih od najvećih hitova, primjerice: ‘Perfect’, Eda Sheerana, ‘Despacito’, Luisa Fonsija (33 milijuna pregledana youtubeu), ‘Imagine’, Johna Lennona, ‘Hallelujah’, Leonarda Cohena. Tu je i ‘Eye of the Tiger’ – obrada kultne teme iz filma ‘Rocky III’. Pjesmu u originalu izvodi Survivor, a Luka Šulić i Stjepan Hauser su se pobrinuli da obrada na violončelima zvuči moćno, uvjerljivo i energično.

‘Seven Nation Army’, The White Stripesa, također je zaživjela u novom ruhu. Tu su pjesmu imali čast odsvirati na otvorenju finala UEFA Lige prvaka u Ukrajini baš kao i ‘Champions Anthem’, odnosno himnu Lige prvaka. Himnom ujedno i zatvaraju ovaj album.

Luka i Stjepan su proteklih dana bili u Japanu, danas nastupaju u Skoplju, a pred njima su koncerti i promocije u SAD-u, Australiji, Njemačkoj…

M. R.


Tagged: , , , , , , , , ,