3. Istria Wine and Walk

Ni kiša nije uspjela zaustaviti zaljubljenike u vino i šetnju koji su se okupili na trećem Istria Wine & Walku. U vinogradima sjeverozapadne Istre uživalo je više od 600 šetača, a osim domaćih bilo je i puno stranih gostiju, najviše iz susjedne Slovenije i Italije. Jedanaest kilometara inspirativne šetnje, devet vrhunskih istarskih vinara i sedam okrjepnih stajališta obilježili su ovogodišnju manifestaciju.Unatoč sitnoj kiši prvi su šetači krenuli u subotu u 9 sati iz Buja gdje su preuzeli svoju degustacijsku čašu, a zatim su krenuli put Parka prirode Škarline i vinograda Santa Lucija. Osim kvalitetnih vina na okrjepnim stanicama na svaka dva kilometra, sudionici su uživali u svim bojama i okusima Istre na vijugajućim cestama uz vinograde i maslinike. Opustili su se na vidikovcu s pogledom na planinske vrhove Ćićarije te posjetili izložbu ‘Maslina’ u galeriji Tigor i još dva vinska podruma nadomak Brtonigle. Tijekom šetnje uživali su u okusima poznate istarske malvazije, cijenjenog terana i rose pjenušca te u raznim istarskim specijalitetima.

Šetnja je završila u Bujama gdje su šetači nastavili uživati u istarskim vinima i hrani. Ugostiteljska je ponuda bila bogatija nego ikad, a zabava potrajala do dugo u noć uz grupu Febra.

Odlična atmosfera, smijeh i veselje vodili su šetače kroz ovu originalnu šetnju. Među njima su bili i svjetski poznati blogeri, braća Arvin i Robin Finger, autori popularnog Instagram profila Discover Earth. Ovi poznati travel influenceri posjetili su Istru u sklopu uspješnog projekta Share Istria, u organizaciji Turističke zajednice Istarske županije koji već treću godinu za redom okuplja utjecajne putopisne blogere, a zahvaljujući njihovim objavama slika iz Istre obilazi svijet.

Istria Wine & Walk dio je gourmet manifestacija koje organizira klaster Sjeverozapadne Istre, a koji tijekom cijele godine u Istru dovode brojne posjetitelje, ljubitelje prirode, dobre hrane i vina.

R. B.

 


Još uspješniji 2. Istria Wine & Walk
Tagged: , , , , , , , , ,