300: Uspon carstva

Studio Warner Bros. objavio je novi trailer za nadolazeći blockbuster ‘300: Uspon carstva’, film koji stiže u hrvatska kina početkom ožujka u 4DX, IMAX, 3D i 2D formatima.
300 Uspon carstvaOvaj vizualno raskošni spektakl spaja povijesne događaje i fantaziju, a već je prvim trailerom izazvao oduševljenje ljubitelja antike, ali i akcije. ‘300: Uspon carstva’ vodi nas u središte grčko-perzijskih ratova i pomorsku bitku kod Salamine u kojoj su se sukobile ujedinjene grčke snage predvođe­ne Temistoklom (Sullivan Stapleton) te perzijska flota admiralice Artemi­sije (Eva Green).

Nakon perzijske pobjede kod Termopila, Atenjani su se povukli na poluotok Salaminu u potpunosti napustivši grad. Nakon pada Atene Kserkso (Rodrigo Santoro) je odlučio spaliti ju do temelja. Perzijanci su sada imali pod kontrolom većinu Grčke i Kserkso je želio čim prije završiti vojnu eks­pediciju, no Temistoklo se nadao da će pomorskim porazom odvratiti Perzi­jance od daljnjih napada.

Lukavo smjestivši svoju flotu ispred obala Salamine u uskom zaljevu, per­zijska brojčano superiornija flota nije mogli manevrirati te su Grci krenuli u napad…

Film se temelji na grafičkoj noveli ‘Kserkso’, Franka Millera u kojoj atenski vojskovođa Temistoklo pokušava ujediniti Grke i promijeniti tijek rata, dok golemom perzijskom vojskom upravlja božanski kralj Kserkso i i njegova produžena ruka, okrutna Artemisija. U ulozi spartanske kraljice pojavljuje se ponovno Lena Headey, a perzijskog kralja tumači Rodrigo Santoro koji je glumio Kserksa i u prvom dijelu. Redatelj filma je Noam Murro.

Pogledajte trailer koji ostavlja bez daha i budite još malo strpljivi, jer film u hrvatska kina dolazi 6. ožujka.

Blitz

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,