33. Svjetski festival animiranog filma – Animafest

U Galeriji Kranjčar održana je press konferencija uoči 33. Svjetskog festivala animiranog filma – Animafesta Zagreb 2023 koji se od 5. do 10. lipnja odvija u Kinu SC, Kinu Tuškanac, na Ljetnoj pozornici Tuškanac i na drugim gradskim lokacijama.

Filmski program čini više od 300 djela, gostuje rekordnih 400 stranih autora, a uz prestižna natjecanja koja uključuju i dugometražne filmove te VR projekte tu su i veliki tematski blok posvećen znanstvenoj fantastici u animiranom filmu, retrospektiva Williama Kentridgea, Animafest PRO s jubilarnim 10. znanstvenim skupom Animafest Scanner i radionicom Rise & Shine, izložbeni program te Program za djecu i mlade.

Članove žirija i ugledne goste, hrvatske filmove u međunarodnim i hrvatskim konkurencijama i detalje atraktivnih programa predstavili su umjetnički ravnatelj festivala Daniel Šuljić, producentice Matea Milić i Paola Orlić, zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet te autori hrvatskih filmova Martina Meštrović, Ivana Bošnjak Volda i Thomas Johnson Volda.

Predstavljena je festivalska špica autora Dalibora Barića i glazbenika Tonija Starešinića. Barić je autor i festivalske ilustracije koju je u cjeloviti vizualni identitet festivala uklopio Studio Kuna zlatica (Ana Kunej, Alma Šavar i Zlatka Salopek Radić).

D. J. /Foto: Tomislav Lipošek


Tagged: , , , , , , , ,