35. Večeri na Griču: Zagrebački solisti i Ivan Krpan

Večeri na Griču, jedan od najstarijih i najpopularnijih ljetnih glazbenih festivala u Hrvatskoj u svom 35. izdanju tradicionalno donosi ljeto ispunjeno najatraktivnijim kulturnim zbivanjima. Na atraktivnim lokacijama – Klovićevi dvori, Crkva sv. Katarine i Plato Gradec od 28. lipnja do 24. srpnja svakodnevno će se održavati preko 30 događanja.35. Večeri na GričuManifestacija koja niz godina oduševljava publiku, u organizaciji Koncertne direkcije Zagreb, ove godine započinje svečanim otvaranjem 28. lipnja u 21 sat u Klovićevim dvorima, gdje će nastupiti Zagrebački solisti s Ivanom Krpanom na glasoviru. Renomirani hrvatski ansambl klasične glazbe i student treće godine klavira te dobitnik nagrade Ivo Vuljević za najboljeg mladog glazbenika u 2015. godini, publici će priuštiti doista dojmljivu večer, a svi posjetitelji prije koncerta imaju priliku i posjetiti izložbe u Klovićevim dvorima čije je otvorenje zakazano za 19 sati.

Ovogodišnje izdanje najdugovječnijeg festivala klasične glazbe u Zagrebu donosi prepoznatljivu priču koja će posjetiteljima ponuditi doista jedinstven doživljaj. Kupljena ulaznica, osim odlaska na koncert ili predstavu omogućuje i razgled izložbi u Klovićevim dvorima. Naime, Koncertna direkcija Zagreb u suradnji s Galerijom Klovićevi dvori predstavlja i četiri velike izložbe, ‘Više od kulture’ – izložbu odabranih plakata KDZ-a, retrospektivnu izložbu Zlatko Prica, 6. Hrvatski Biennale ilustracije, kao i Zbirku Galerije Klovićevi dvori – zbirke umjetnika, donatora i kolekcionara. Otvorenje ove jedinstvene izložbe održat će se 28. lipnja u 19 sati.

Izložba ‘Više od kulture’ prikazat će retrospektivu djelovanja Koncertne direkcije Zagreb. Kroz izložbu koncertnih i festivalskih plakata koji su najavljivali djelatnost ustanove, na zanimljiv način bit će prikazane aktivnosti Direkcije. Izložba koja će biti postavljena u predvorju Galerije Klovićevih dvora za vrijeme trajanja 35. Večeri na Griču dokumentaristički i kronološki vodit će kroz 40-ak godina zavidnog rada još uvijek jedine gradske ustanove za organizaciju glazbenih i kulturnih priredbi, čije je djelovanje obilježilo ne samo Zagreb i Hrvatsku već i međunarodnu kulturnu scenu.

M. B.


35. Večeri na Griču-press
35. Večeri na Griču: Obećavajuće ljeto u Zagrebu

Tagged: , , , , , , , , , , ,