4. Ja BiH festival: 5 dana Sarajeva u Zagrebu

Već po tradiciji zagrebačka galerija Velvet bit će mjesto svečanog otvaranja 4. izdanja Ja BiH festivala. Tako će se 5. listopada u 19.30 sati zakotrljati još jedna kulturna priča ‘5 dana Sarajeva u Zagrebu’, koja će predstaviti program u kojem neće nedostajati smijeha, dobre zabave te filmskih i kulturnih bosanskohercegovačkih ostvarenja.
4. JaBiH festivalZa prvi dan predviđen je ‘Urbani piknik’ te promocija filmskog projekta ‘Balada o Pišonji i Žugi’, inspiriran kultnom pjesmom Zabranjenog pušenja koju je napisao Sejo Sexon, a koji će i osobno uz redatelja Jasmina Durakovića predstaviti cijelu priču.

Posjetitelje očekuju i filmovi novije BiH produkcije različitih žanrova: igrani ‘Otok ljubavi’ i ‘Mostovi Sarajeva’, dokumentarni ‘Rus’, ‘Amra’ i ‘Nuno’, dječji igrani ‘Ljubav’ te kratki igrani filmovi ‘Iskupljenje’, ‘U plavom’ i ‘Orfej’.

Gošća festivala bit će Amra Zulfikarpašić, konceptualna umjetnica, dizajnerica i profesorica na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu, koja će se u galeriji Kranjčar predstaviti izložbom ‘Smart’. Iz Londona dolazi  Dado Džihan, kompozitor i muzički producent, koji će se ovaj put naći u ulozi DJ-a. Iz Sarajeva stiže  Ismet Nuno Arnautalić, bivši član Indexa i jedan od utemeljitelja sarajevske pop-rock scene. Sve se završava koncertom rock grupe Atentat iz Istočnog Sarajeva.

I na kraju ništa manje važna, a svim gostima uvijek draga gastro ponuda festivala. Ovogodišnja gastro priča veže se uz Gabrijelu Ključe, uspješnu ugostiteljicu iz Sarajeva hercegovačkih korijena, Igora Gudca iz Rijeke kojem ‘Zagreb jede iz ruke’, a sve će obogatiti vina Meneghetti iz pogona Travničanina Miroslava Pliše.

P. R.


Ivica Propadalo, Paola Orlić, Vlatka Kolarović i Ismet Efendić
Sarajevski piknik otvorio JA BiH festival
Tagged: , , , , , , , , , , , , , ,