46. barbanska Trka na prstenac: Slavodobitnik je Luka Kancelar

Uz puno uzbuđenja i neizvjesnosti u istarskom Barbanu okončana je 46. Trka na prstenac u kojoj je briljirao Luka Kancelar. S rezultatom od ukupno sedam punta osvojio je titulu ovogodišnjeg slavodobitnika Trke.Nakon prvog trka pogodio je tri punta, zatim u drugom trku jedan punat, te u zadnjem, trećem trku opet pogodio u sridu te je tako osvojio još tri punta. Luka Kancelar je imao sjajan niz pogodaka jašući uigranog i spremnog konja imena Furia Pipi i uz asistenciju kopljonoše Alena Grizile. Luka Kancelar ima 34 godina i do sada je nastupao 10 puta na manifestaciji Trka na prstenac, a ovo mu je prva pobjeda na Prstencu. U prošlosti bilježi još jednu pobjedu ali to je bilo na Trci za viticu i to 2016. godine. Konj Furia Pipi u vlasništvu je Doris Rudan.

Uvaženi gosti, uzvanici te brojni ljubitelji Prstenca pozdravili su pljeskom i ovacijama ovogodišnjeg pobjednika. Nakon završetka trke, zajedno s vođom konjanika Miliom Grabrovićem, pristupio je proglašenju i uručivanju nagrada. Predstavnik tvrtke Rudan uručio je nagradu u iznosu od 30.000 kuna, a slavodobitnik je ujedno ovogodišnji nositelj prijelazne nagrade Ptica prstenac i prijenosnog štita. Prigodni dar slavodobitniku uručio je predsjednik Zoran Milanović pod ćijim pokroviteljstvom je Trka održana.

Uz voditelja Roberta Ferlina, nastupima Barbanskih mažoretkinja, Limenu glazbu Lovran, folklorna društva KUD Barban i FD Pazin, bila je to programski bogata nedjelja na barbanskom Gradišću. Za glazbenu najavu na Trkalištu zaslužni su bili Tedi Trošt i Mihael Glavaš na roženicama. Podizači prstenca su bili Dario Kolić i Renco Kolić, a vozač karete Milan Jurković. Vođa kopljonoša je bio Sandi Maurić. Časni sud je bio u sastavu: Danijel Učkar – dva puta slavodobitnik trke, u Časnom sudu od 2011. godine a predsjednik je Časnog suda od 2015. godine, Marino Broskvar – sudionik na prvoj trici 2000. godine, dok je Kristijan Kancelar dva puta bio slavodobitnik Trke na prstenac.

K. R.


Tagged: , , , , , , , , ,