5. MAGfestival komorne glazbe

Pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Ive Josipovića od 28. kolovoza do 6. rujna u Splitu će se održati 5. festival komorne glazbe MAGfestival.
Kvartet Papandopulo - 4. MagfestivalOdržat će se u svečanoj gotičkoj dvorani Muzeja grada Splita, jedinstvenoj takve vrste u Hrvatskoj te nudi spoj glazbenog i likovnog doživljaja, što ga čini privlačnim za široki krug ljubitelja umjetnosti. Organizatori festivala su Udruga mladih akademskih glazbenika (MAG), osnovana 2010. godine iz želje za udruživanjem velikog broja mladih akademski obrazovanih glazbenika sa šireg područja grada Splita i Muzej grada Splita.

U 4 godine djelovanja Udruge MAG održana su četiri MAG festivala komorne glazbe i četiri koncertne sezone s ukupno 40 koncerata, što predstavlja kontinuitet koncerata klasične glazbe kakav u Splitu dugo nije postojao. To su uz stalnu publiku prepoznale i nadležne institucije pa djelovanje Udruge MAG od samog početka financijski potpomaže Grad Split, Županija Splitsko-dalmatinska i Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, a Udruga MAG dobitnik je i Posebne nagrade za umjetnost koju dodjeljuje dnevni list Slobodna Dalmacija. Također, i sam predsjednik RH dr.sc. Ivo Josipović dao je podršku djelovanju Udruge, što je rezultiralo humanitarnim ‘Koncertom s Predsjednikom’ u organizaciji Udruge MAG u prosincu 2012. godine, kao i visokim pokroviteljstvom ovogodišnjeg MAGfestivala. Prijašnja izdanja MAGfestivala privukla su veliku pozornost splitske publike, ali i stranih gostiju (cca. 130 slušatelja po koncertu) te brojnih hrvatskih i regionalnih medija. Ove godine na festivalu će se kroz pet koncertnih večeri predstaviti renomirani i afirmirani hrvatski i inozemni komorni sastavi, kao i sastavi koji tek čekaju svoju afirmaciju. Izvest će se djela hrvatskih skladatelja uključujući i jednu praizvedbu nastalu po narudžbi za ovogodišnji MAGfestival. Ulaznice za pojedinačne večeri, kao i kompleti ulaznica za cijeli festival moći će se nabaviti na recepciji Muzeja grada Splita.

MAG


 

Pročitajte još: MAGfestival 2013


 

Tagged: , , , , , , ,