50. medalja braće Sinković na Jarunu

Martin i Valent Sinković osvojili su zlato u finalu utrke dvojac na pariće koja je održana na zagrebačkom Jarunu.

Braća Martin i Valent Sinković vratila su se na pobjedničke staze. U finalu utrke dvojac na pariće, Sinkovići su dominanto slavili nad viceprvacima svijeta Španjolcima s vremenom 06:16.74. Zlato na otvaranju sezone ujedno je i 50. medalja karijere najtrofejnijih hrvatskih veslača u povijesti. Treće mjesto pripalo je posadi iz Srbije.

Za Sinkoviće ovo je bio posebno emotivan trenutak nakon razočaranja na Svjetskom prvenstvu, a vrijeme koje su ostvarili sjajna je najava za Europsko prvenstvo koje ih očekuje od 25. do 28. svibnja u Sloveniji.

‘Ništa manje nismo ni očekivali. Mi se moramo pokazati kao najbolji sportaši na svijetu, a Hrvati kao najbolja publika na svijetu. Predsjednik svjetske veslačke federacije se našalio da smo namjerno pustili na Svjetskom prvenstvu kako bi u Zagrebu mogli osvojiti tu 50. medalju’, rekao je Martin Sinković.

‘Išao je čamac stvarno odlično. Ovako sigurno pobijediti Španjolce koji su drugi na svijetu znači da smo na jako visokoj razini bez obzira što nisu došli Francuzi, svjetski prvaci. Tu će još biti Nizozemci kojima se vratila posada s Olimpijskih igara, ali na ovakvoj razini malo tko može biti’, kazao je Valent Sinković.

Brojni sportaši došli su pružiti podršku još jednoj sjajnoj izvedbi Braće Sinković, a među njima našli su se Marin Čilić, Filip Hrgović, Filip Zubčić, Krunoslav Simon i drugi.

K.I. / Foto: promo


Zaveslajte s braćom Sinković i Damirom Martinom


Tagged: , , , , , , ,