6. Pink Day Festival u Mimari

6. Pink Day, Međunarodni festival ružičastih vina powered by WOW, u zagrebačkom muzeju Mimara ponovno je okupio brojne domaće i inozemne proizvođače ružičastih vina i pjenušaca, ali i najbolje proizvođače ekstra djevičanskih maslinovih ulja koji su se predstavili u podfestivalu – Green in Pink.

Organizaciju 6. Pink Day Festivala i ove godine potpisuje ženska vinska udruga Women on Wine/WOW u suradnji s agencijom IMC. Kao i uvijek na Pink Dayu, posjetitelji su uživali u odličnoj atmosferi, a tražila se i ulaznica više. Veliki interes medija, popunjenost radionica, kao i veliki broj posjetitelja, potvrđuju da Pink Day nije običan jednodnevni festival, već omiljeno mjesto okupljanja stručnjaka, zaljubljenika u vina i svih onih koji svijet promatraju kroz ružičasti okvir. Festival je postavio visoke standarde te se još jednom dokazao kao neizostavan dio promicanja kulture stola i uživanja u vinu, ali i kao turistička manifestacija.

Festival su svečano otvorile izaslanica zagrebačkog gradonačelnika Nela Jurić i Sanja Muzaferija,
predsjednica Udruge WOW i organizatorica Pink Daya.

Uz prigodne pozdravne riječi i rezanje tradicionalne ružičaste vrpce, Nela Jurić, pomoćnica pročelnice
Gradskog ureda za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša, istaknula je kako Pink Day Festival značajno doprinosi turističkoj atraktivnosti Zagreba. Sanja Muzaferija je dodala kako je festival postao simbol ružičastih, pozitivnih misli, radosti, druženja, žena, ali i muškaraca te omiljena boja naše metropole

Na Pink Dayu predstavljeno je vino Kaptol Rosé 2017 iz istoimene vinarije u Kutjevačkom vinogorju. Proizvedeno je od cabernet sauvignona i merlota u jednakim omjerima, lagano je živahno i osvježavajuće. ‘Vinarijom Kaptol dominiraju žene – voditeljica podruma, enologinja i dvije vlasnice. Zajedno dijelimo ljubav prema ljepoti i vinu. Zato su naša vina fina, mirisna i harmonična. Kaptol Rosé stvaramo u Zlatnoj dolini, pa ga od milja zovemo i svojim ružičastim zlatom”, rekla je Barbara Ljevar, suvlasnica vinarije.

Posebnu pažnju privukle su i radionice koje su vodili domaći i međunarodni stručnjaci te sommelieri. adionicu maslinovih ulja ‘Time for EVOO…cation’ (EVOO – Extra vergin olive oil) vodila je Carmen Sanchez Garcia, međunarodna ekspertica za ekstra djevičanska maslinova ulja. Vinsku radionicu ‘Ružičasta Dalmacija’ vodila je Monika Prović, uspješna WOW-ica iz vinarije Prović s juga Dalmacije. Siniša Škaberna, iskusni rovinjski sommelier, vodio je drugu vinsku radionicu ‘Rose i slatko: Da ili ne?’.

Održana je i promocija Bubbly Bara – prvog bara na kotačima koji poslužuje pjenušava vina, domaće pjenušce, francuske šampanjce te brojne atraktivne koktele, koji potpisuje WOW-ica Tamara Domljenović.

Veselo pink druženje nastavilo se do kasnih večernjih sati u jednoj od omiljenih zagrebačkih destinacija za dobar provod, restoranu Time.

K. M. / Foto: Rene Karaman


Tagged: , , , , , , , , , ,