6. sezona Ženske priče: Gabi Novak, Franka Batelić i Mia Dimšić

U zagrebačkom klubu Sax! otvorena je 6. sezona zabavnog talk-showa ‘Ženska priča’ u kojem je voditeljica Marijana Perinić ugostila glazbene dive; Gabi Novak, Franku Batelić i Miu Dimšić. Sav prihod od ulaznica doniran je Europskoj koaliciji protiv raka dojke Europa Donna Hrvatska.Gošće večeri otvoreno su pričale o svojoj karijeri, putevima uspjeha, usponima i padovima te spremno odgovarale na pitanja publike.

U razgovoru sa spisateljicom i komičarkom Marijanom Perinić, Gabi Novak otkrila je kako je nesuđena grafička dizajnerica koja nikad u životu nije imala afiniteta za bavljenje glazbom. Glazbena diva s 18 osvojenih Porina, sljedeće godine obilježava 60 godina karijere, a za mlade kolegice ima samo riječi hvale: ‘Kada me pitaju je li na estradi bilo bolje sada ili prije, jedino pametno što mogu reći je da svako vrijeme nosi svoje. Svakako treba poštivati nove mlade generacije koje su beskrajno talentirane i čije vrijeme tek dolazi.’

Gabi je otkrila i kako je za Arsenova života kod njih u kući uvijek bilo dobrih tuluma, pjevanja i plesa do zore, uz pregršt smijeha i humora, a stalni im je gost bio Kemal Monteno. Našalila se zajedno s publikom kako u cijeloj karijeri ima snimljen tek jedan spot, i to s Majom Vučić za pjesmu ‘Za mene je sreća’, te je uz smijeh obećala kako će zasigurno snimiti barem tri u narednoj godini.

Franka Batelić, rokerica u duši i pop diva na sceni, pričala je o odrastanju u Rapcu te o uspjehu na Showtimeu 2007., kada se sasvim neplanirano s prijateljicom prijavila na show zbog kojeg je u 15. godini započela pjevačku karijeru. Bilo je zanimljivo slušati o plusevima i minusima reality showa u Hrvatskoj, uzdizanju na putu do Eurosonga, pjevanju za Beyonce te usponima i padovima na putu do uspjeha za što je zaslužan talent kao i naporan rad: ‘Ja jednostavno ne znam mirovati, možda uspijem na dan-dva, a onda se u meni probudi radoholičarka koja mora nešto raditi… Kada nemam puno poslovnih angažmana, a trenutno imam jer snimam novi spot i završavam prvi album, tada trčim, idem na treninge, šećem svog psa ili putujem na koncerte’, kaže ova mlada dama koju jedan ispit dijeli od diplome na Pravnom fakultetu u Zagrebu.

Malo koja pjevačica odiše skromnošću i jednostavnošću kao Mia Dimšić iza čijeg uspjeha stoje mnogobrojne nagrade, među kojima i sedam osvojenih Porina. Nesuđena profesorica engleskog i njemačkog jezika koja je od malih nogu voljela pjevati, samo ne ispred publike, nije mogla ni sanjati da će njena autorska pjesma ‘Život nije siv’ u kratkom vremenu postati jedan od najvećih hitova. Pjesma trenutačno broji preko 4,5 milijuna klikova na youtubeu. Mia se zajedno s Frankom osvrnula na moć društvenih mreža koje treba znati pametno koristiti i dozirati te ujedno najavila svoj koncert u dvorani Vatroslava Lisinskog za 9. prosinca.

Ugodnoj atmosferi pridonijela je i dobro raspoložena publika, a voditeljica Marijana Perinić naglasila je važnost redovitog pregleda dojke te apelirala na osvješćivanje žena kako pravovremeni odlazak k liječniku može spasiti život.

Glazbene dive za kraj su otpjevale pjesmu ‘Pamtim samo sretne dane’ uz ovacije publike. Nastavak talk-showa ‘Ženska priča’ najavljen je za 16. listopada s nekim novim, zanimljivim ženskim licima.

A. V. / Foto: Goran Berović

 
Tagged: , , , , , , , , , , , ,