Ženska priča na temu – kuhanje

Stand up komičarka i spisateljica Marijana Perinić u novom izdanju humanitarne Ženske priče ugostila je Martinu Bračić, vlasnicu lanca slastičarnica Torte i to, gastro blogericu Andreu Cukrov te televizijske zvijezde showa ‘Tri, dva, jedan-kuhaj!’ Matu Jankovića i Ivana Pažanina. Sav prihod od ulaznica, kao i svaki mjesec, doniran je Europskoj koaliciji protiv raka dojke Europa Donna Hrvatska.

Martina Bračić je u zagrebačkom klubu Sax! pričala o svojim počecima kada je počela raditi prve torte u maloj radionici na Trešnjevci, pa sve do lanca od pet slastičarnica, za čijim su tortama Hrvati već godinama ludi. Napomenula je kako se sve više poslovno usmjeruje prema tradicionalnim hrvatskim kolačima, od makovnjače, šnenokla i orehnjače te publici priznala da recept za njezinu popularnu tortu od sira nije nikakva tajna, osim one da je za uspješnost kolača najvažniji trud i sistem pokušaja i pogreške.

U zabavnom i ugodnom razgovoru sudjelovala je i gastro blogerica Andrea Cukrov, otkrivši sve tajne zanata pisanja bloga, uz brojne savjete i informacije iz kulinarstva s domaće i svjetske scene. Zanimljivo je kako Andrea prije samo par godina nije znala ispeći ni jaje, da bi se danas isprofilirala u renomiranog znalca na području kulinarstva, a iza nje je i objavljena božićna kuharica.

Bilo je zabavno poslušati i poznate kuhare Matu Jankovića i Ivana Pažanina koji su direktno, iskreno i šarmantno pričali o svojim počecima, od školovanja u ugostiteljskoj školi pa sve do angažmana u popularnom kulinarskom showu ‘Tri , dva, jedan-kuhaj!’. Pričali su o odlikama dobrog i uspješnog chefa, radu u kuhinji, kuhanju za slavne osobe te o svim izazovima, predrasudama i stresnima situacijama s kojima se susreću.
Ugodnoj atmosferi su pridonijela i brojna pitanja iz publike, na koja su gosti spremno odgovarali. Pričalo se i o omiljenim receptima, hrani koju nikada ne bi probali, kuhanju za prijatelje i one najbliže, uz bitnu napomenu kako su ipak najsretniji kada im netko drugi skuha te da svakako nisu kritični ni strogi kako to mnogi misle.

A. V.

 


Ženska priča: Majčinstvo novog dobaTagged: , , , , , , , , , ,