Ženska priča: Fitness novog doba

Stand up komičarka i spisateljica Marijana Perinić u novom izdanju humanitarne Ženske priče ugostila je Anu Kuhanec Brašnović, osnivačicu Ana’s Sensual fitnessa; TV voditeljicu Ivu Šulentić; Sanju Žuljević, trenericu iz TV emisije ‘Život na vagi’ te ovogodišnjeg pobjednika showa Doriana Crnkovića. Sav prihod od ulaznica, kao i svaki mjesec, doniran je Europskoj koaliciji protiv raka dojke Europa Donna Hrvatska.U prepunom klubu hrvatskih glazbenika Sax! u Zagrebu održan još jedan uspješan talk show Ženska priča, kojeg već petu godinu vodi komičarka i spisateljica Marijana Perinić. S obzirom na sve veće buđenje svijesti Hrvata o zdravom životu, pravilnoj prehrani i redovitoj tjelovježbi, tema je bila pun pogodak.

Voditeljica je prvo ugostila magistricu kineziologije, uspješnu i svestranu Anu Kuhanec Brašnović, koja je napravila pravu fitness revoluciju u Hrvatskoj osmislivši Ana’s sensual fitness program, kojim objedinjuje emocije, um i tijelo. Ana u svojim metodama daje naglasak na pokretu tijela kojim se oslobađaju duboko potisnute emocije koje su, prema njezinu mišljenju, glavni izvor sveprisutnijeg gubitka ženstvenosti, niskog samopouzdanja te svih onih strahova i sramova s kojima se njezine polaznice susreću. U publici su bile i članice udruge oboljelih od raka Sve za nju, koje su podijelile osobna iskustva te otkrile što se to skriva iza zatvorenih vrata Anine dvorane. Zgodno je bilo poslušati i psihologa Hrvoja Malekovića, koji je s Anom osmislio program Body Empathy, a koji upravo kombinira tjelesno iskustvo i psihološki rad. Dobroj atmosferi je svakako pridonijela i Iva Šulentić, koja već godinama vježba u Ana’s sensual fitness studiju, podijelivši svoje pozitivno iskustvo, uz puno savjeta i humora.

U sklopu programa ‘Fitness novog doba’ gošća je bila i Sanja Žuljević, magistrica kineziologije i vanjska suradnica na Pedagoškom fakultetu u Zagrebu, poznatiju kao trenericu iz emisije ‘Život na vagi’, koja je na temelju dugogodišnjeg iskustva bavljenja sportom, pričala o svim blagodatima metaboličkih treninga te Body Shed metodi, programu treninga najuspješnije svjetske trenerice Jillian Michaels, za koju je ona jedina licencirana u Hrvatskoj. Kako je ujedno i osobna savjetnica za prehranu, Sanja je pričala i o zakonitostima pravilne prehrane, mitovima i zabludama zdravog načina života te otkrila pokoji trik za brže i zdravije mršavljenje.

Odličnoj atmosferi pridonijela su i brojna pitanja iz publike, na koja su gosti spremno odgovarali, ali i dolazak ovogodišnjeg pobjednika showa ‘Život na vagi’, Doriana Crnkovića, koji je sve u klubu nasmijavao svojom neposrednošću, iskrenošću i šarmom. Otkrio je kako je izgubio 77 kg u svega nekoliko mjeseci, ali i kako planira potrošiti osvojenih 150.000 kn, uz komentar kako ništa ne bi bilo moguće bez njegove djevojke Ivane, koju je upoznao na samom showu i koja je njegova najveća podrška i oslonac.

Na samom kraju Ženske priče, gosti su otkrili svoje planove za budućnost da bi potom Ana Kuhanec Brašnović podigla cijeli klub na noge uz kratku demonstraciju plesa kojem već godina podučava svoje vjerne obožavateljice.

Novo izdanje Ženske priče održat će se u klubu hrvatskih glazbenika Sax! (Palmotićeva 22, Zagreb), u utorak, 20. veljače (20 sati), u dvosatnom programu stand up komičarke i spisateljice Marijane Perinić s nekim novim te zasigurno zanimljivim gostima.

A. V.

 

 


Ženska priča: Prehrana novog doba

Tagged: , , , , , , , , ,