Ženska priča: Prehrana novog doba

Anita Šupe: protiv dogmi o ‘zdravoj’ i ‘nezdravoj’ prehrani

U novom izdanju humanitarne ‘Ženske priče’ koja će se održati u utorak, 10. listopada od 20 sati u Klubu hrvatskih glazbenika Sax! (Zagreb, Palmotićeva 22/2), voditeljica Marijana Perinić ugostit će Anitu Šupe, začetnicu Paleo i LCHF prehrane te vrsnu poznavateljicu sirove hrane Mihaelu Brijak Devescovi.

Zbog velikog interesa za temu ulaznice su planule, a sav prihod od njihove prodaje donirat će se Europskoj koaliciji protiv raka dojke Europa Donna Hrvatska.

Anita Šupe diplomirala je prehranu i nutricionizam na Geteborškom sveučilištu u Švedskoj. Godine 2010. pokrenula je blog i prva se na Balkanu usprotivila ustaljenim dogmama razotkrivajući mitove i zablude o ‘zdravoj’ i ‘nezdravoj’ prehrani i dijeleći najnovija saznanja o tome kako uz prirodnu i zdravu prehranu doći do boljeg zdravlja i normalne tjelesne težine. Knjiga ‘Istine i laži o hrani’ tiskana je u rekordnih 14.000 primjeraka samo u Hrvatskoj, a objavljena je i na slovenskom, srpskom i makedonskom jeziku. Godine 2013. izlazi i druga knjiga ‘Prva hrvatska LCHF kuharica’ kao praktičan vodič za Paleo LCHF način života, koja je također doživjela visoku tiražu od 10.000 primjeraka.

Mihaela Brijak Devescovi: za zdravu sirovu hranu u izvornom obliku

Mihaela Brijak Devescovi vrsna je poznavateljica i ljubiteljica sirove prehrane koja više od osam godina uživa u svakodnevnom pripremanju sirovih slastica. Njezine zdrave torte, spravljene od prirodnih sastojaka bez termičke obrade, bez dodatka šećera i ostalih umjetnih sastojaka, pravi su raj za nepce za sve sladokusce koji ipak drže do svog zdravlja. U proljeće 2009. godine pokreće svoju stranicu www.sirovahrana.hr sa ciljem promicanja zdrave hrane u njezinu izvornom obliku, a zahvaljujući brojnim polaznicima njezinih radionica napisala je i dvije kuharice ‘Sirova hrana’ i ‘Slatke strasti’.

Peta sezona ‘Ženske priče’ traje do lipnja 2018. godine, a organizator najavljuje i reprizu na temu ‘Prehrana novog doba’.

A. V. / Foto: Press


Zrinka Cvitešić otvorila 5. sezonu Ženske priče

Zrinka Cvitešić otvara 5. sezonu talk-showa Ženska priča

Tagged: , , , , , , , , ,