Ženska priča uz zdrave savjete za aktivniji život

U sklopu talk showa ‘Ženska priča’ s posebnom tematikom “budi aktivna”, voditeljica Marijana Perinić ugostila je stručnjake s područja zdravog života: hrvatsku IronWoman Đurđicu Orepić, fitness instruktoricu Anu Gruicu, nutricionisticu Mirelu Marić i osnivača prve škole trčanja Trčaona Nedeljka Vareškića.

‘Ženska priča’ održana je u multimedijalnom klubu Opera u Zagrebu, a prihod od ulaznica je, kao i svaki mjesec, doniran Zakladi Ana Rukavina.

U novom izdanju Ženske priče nije nedostajalo motivacije, za što su se pobrinuli gosti otkrivši svoje tajne iz aktivne svakodnevice, uz poneku zgodnu priču iz privatnog života.

Večer je otvorila poznata maratonka i triatlonka, žena koja je osim vrhunske sportašice i motivacijski govornik, Đurđica Orepić, poznata i kao hrvatska IronWoman. A da to i jest, dokazala je svojom nevjerojatnom energijom, pozitivom i snažnim riječima motivacije upućenim mnogobrojnoj publici koja je uživala slušati njenu priču. Posjetitelji su doznali kakva je Đurđica bila prije „novog života“, što ju je inspiriralo da se pokrene, sa čime se sve bori na iscrpljujućim triatlonima te odakle crpi svoju snagu, inspiraciju i koncentraciju.

Na sceni joj se pridružila poznata glumica i fitness instruktorica Ana Gruica, koja je svojedobno, nakon poroda, motivirala brojne žene da se pokrenu i budu aktivne. Ana je odgovarala i na pitanja o društvenom pritisku i negativnim komentarima oko pitanja povratka na trening nakon poroda i usklađivanja privatnog i poslovnog, uz poruku da je zapravo važno da čovjek voli samog sebe te da je aktivan i zdrav život pitanje dobre organizacije.

Bilo je zanimljivo slušati kako izgleda jedan sasvim prosječan dan Đurđice i Ane, njihovi treninzi, ali i dnevna prehrana, oko čega je završno stručno mišljenje dala magistra nutricionizma poliklinike Aviva, Mirela Marić. Uz napomenu da se svakako razlikuje prehrana sportaša i rekreativca, Mirela je navela neke postulate koje vrijede za sve ukoliko žele održavati zdrav životni stil, te je kazala kako dijete ustvari – nisu opcija. Bilo je tu riječi o zabludama integralnih i light proizvoda, mlijeku i voću, trikovima za brže mršavljenje, uz zaključak kako su količine koje unosimo ipak najvažnije i da je piramida mediteranske prehrane za Hrvate temelj zdravog života.

Kao šećer na kraju, na sceni se pridružio Nedeljko Vareškić, osnivač prve škole trčanja Trčaona, atletskog kluba Perpetum mobile i udruge Aktivan život te je pojasnio aktualni fenomen zaluđenosti Hrvata trčanjem. Pokazao je publici kako se ispravno trči i predstavio program škole Trčaona, uz čiju pomoć se u osam mjeseci od apsolutnog početnika može postati rekreativni trkač, za što se brine tim educiranih trenera kroz čije je stručne programe u sedam godina prošlo preko 5.000 polaznika.

Bilo je ovo još jedno zabavno izdanje ‘Ženske priče’ uz motivacijske priče gostiju, pregršt smijeha i pozitivne energije i dozu humanitarnosti.

A. C.


Motivacijska Ženska priča uz stručne savjete za zdrav život

Svibanjska Ženska priča sa Sanjom Doležal i Antonijom Blaće

Nova Ženska priča s Nives Celzijus
Tagged: , , , , , , , , , , ,