6. Whisky Fair: Gostuje poznati promotor Billy Abbott

Zaljubljenici u whisky okupit će se 7. i 8. veljače u zagrebačkom Plaza Event Centru, gdje će moći uživati u više od 100 vrsta whiskyja, naučiti više o svom omiljenom piću na radionicama te upoznati brojna Fine spirits pića koja gostuju na Whisky Fairu.Po prvi puta na sajam dolazi i Billy Abbott, ambasador svjetski poznatog portala The Whisky Exchange te poznati autor i promotor kulture uživanja u whiskyju, koji će održati i masterclass radionicu. Za one koji žele naučiti više o svom omiljenom piću organizirane su whisky radionice za početnike te masterclass za polaznike s određenom razinom znanja. Za ljubitelje gina u ponudi je i gin radionica koja će istražiti kako i zašto je ovo piće ponovo steklo popularnost i novi krug ljubitelja. Regionalno okupljanje ljubitelja ovog posebnog pića omogućit će posjetiteljima da upoznaju i širu ponudu fine spirits pića, jer u goste dolaze i premium votke, ginovi i likeri. Whisky Fair će svoj šesti rođendan proslaviti Exclusive Acoustic koncertom Vatre u subotu od 23 sata.

Whisky Fair ponudit će najbolje od svijeta škotskih, irskih, američkih i kanadskih whiskyja, a koncipiran je da svakom posjetitelju omogući da sam isplanira kako će provesti vrijeme na sajmu. Može kombinirati degustaciju whiskyja u ponudi i edukaciju na nekoj od whisky radionica ili detaljno istražiti ponudu obilazeći izložbene prostore. Svi whiskyji u ponudi Whisky Faira dostupni su po posebnim sajamskim cijenama. Tijekom oba dana u dvorani Kornati organizirani su i whisky kvizovi i igre u kojima posjetitelji u opuštenom okruženju mogu pokazati svoje znanje o whiskyju te osvojiti nagrade. Whisky Fair šank imat će ekskluzivnu ponudu whiskyja koji inače nisu dostupni na hrvatskom tržištu, a nudit će se također po posebnim sajamskim cijenama. Sajam će u subotu, 8. veljače, u 22 sata tijekom Whisky Aukcije otvorenih boca posjetiteljima ponuditi jedinstvenu priliku da licitiraju za vrhunske whiskyje i obogate svoj kućni bar.

U suradnji s Juliusom Mainlom, bit će organizirana besplatna radionica Whisky coffee powered by Julius Meinl (petak, 7. veljače u 16 sati).

Poseban gost Whisky Faira, Billy Abbott, u petak, 7. veljače (17.30) održati će radionicu ‘Exploration of Casks – the strange casks’, na kojoj će zajedno sa sudionicima istražiti kakav utjecaj na okus whiskyja imaju bačve u kojima dozrijeva.

Šestu godinu zaredom Dario Grabarić će sudionike redovno rasprodane radionice ‘Uvod u škotski whisky’ uvesti u čaroban svijet scotcheva, a radionica je u programu u petak, 7. veljače u 19.30. Grabarić će održati i treće izdanje izuzetno popularne radionice na kojoj poput profesionalnog istražitelja preispituje i analizira najpoznatije whisky mitove. Gdje ima dima, ima i…

Whisky forenzičari 3 bavit će se ‘njegovim veličanstvom tresetom’ te degustacijom dimljenih i nedimljenih varijanti whiskyja. Damir Krizmanić će također na traženje sudionika uspješne lanjske radionice, održati ‘Catch the Taste II. Welcome to the Dark Side’, na kojoj će sudionici imati priliku kušati rijetke sherry whiskyje iz privatne kolekcije. S obzirom na to da gin već petu godinu vrlo uspješno gostuje na Whisky Fairu, za njegove ljubitelje Jure Andrijašević će održati radionicu ‘Gin 21. stoljeća – Moderna gin groznica’, na kojoj će ih naučiti kako prepoznati i uživati u dobrom ginu. Termini svih radionica dostupni su na službenoj stranici sajma. Cijene radionica kreću se od 220  kn do 500 kuna tijekom razdoblja povoljnije cijene ulaznice, koje traje do 31. siječnja. U cijenu ulaznice za radionicu uključeni su i ulaznica za Whisky Fair te Glencairn čaša. Broj mjesta na radionicama je ograničen, pa sudjelovati mogu svi koji svoju ulaznicu osiguraju na vrijeme odnosno rezerviraju mjesto putem kada je riječ o besplatnoj radionici koja kombinira uživanje u whiskyju i kavi.

Oni željni ekskluzivnog iskustva mogu nabaviti svoju ulaznicu za najveću tajnu sajma – VIP Trezor u kojem će uz stručno vodstvo moći kušati nekoliko ekskluzivnih whiskyja praćenih odgovarajućim zalogajima. Ulaznica za VIP Trezor uključuje i ulaznicu za sajam te Glencairn čašu, a može se nabaviti putem službene Whisky Fair stranice. Broj ulaznica za VIP Trezor je ograničen.

Jednodnevne ulaznice za Whisky Fair su dostupne online, a uz jednodnevni ulaz na sajam uključuju i Glencairn čašu za kušanje whiskyja. Do 31. siječnja ulaznice su dostupne po Early Bird cijenama, a svi koji ih ne nabave unaprijed moći će ih kupiti i na ulazu na sajam. Sajam će u petak biti otvoren od 15 do 23 sata, a u subotu od 15 do 00.30.

L. C.


Tagged: , , , , , , , , , ,