Drinkoteka: U šetnji s Johnnyjem…

Na samo nekoliko minuta od Trga bana Jelačića, u rustikalnom ambijentu gornjogradskih zidina u Skalinskoj ulici nedavno je otvorena Drinkoteka, dućan i kušaonica s ponajvećim izborom probranih alkoholnih pića u Zagrebu i to po pristupačnim cijenama.Ekskluzivne etikete žestica i likera za kojima smo najčešće uzdisali u bolje opskrbljenim duty free shopovima po zračnim lukama, posloženo je na brojnim policama jedinstvenog lokala u kojem svaki drinkoljubac može pronaći nešto za sebe.

Više od tisuću različitih škotskih whiskyja (ili irskih whiskeya), likera, votki, rumova, ginova, tequila, cognaca, brandyja i rakija uz odabranu paletu mirnih i pjenušavih plešivičkih vina Griffin, Krešimira Ivančića, mame uzdahe svakog tko uđe u pravo malo carstvo rijetkih i popularnih pića. Ima ih u svim mogućim veličinama boca, od onih ‘za po putu’ do divovskih, jumbo pakiranja spremnih za partyje s brojnijom ekipom.

Osim alkoholnih pića, cocktail majstori i mixolozi na policama će pronaći sve što im treba za pripremu šarenih i aromatičnih koktela (najveći izbor Monin sirupa i likera na jednom mjestu), a strani gosti mogu ponijeti i neku od autohtonih delicija ili kreativni suvenir i sitnicu za dom koje šivaju i oslikavaju spretni umjetnici iz zagrebačkog centra za rehabilitaciju.

Uz pomoć susretljive ekipe Drinkoteke, koja će spremno odgovarati na sva vaša pitanja, posebnu čar predstavlja mogućnost kušanja nekoliko pića iste etikete po cijenama koje će ostaviti dovoljno novčića da poneku bocu možete ponijeti i sa sobom.

Trenutno je na repertoaru kušanje jednoga od najpoznatijih škotskih whiskyja Johnnieja Walkera. Svjetski poznati (i priznati) Šetač predstavljen je s pet etiketa. Black Label, Double Black Label, Gold Reserve Label, Platinum (18-ica) i jedinstveni Blue Label razveselit će vaša nepca aromama koje svoj poseban (za)dimljeni okus zahvaljuju vrhunskim single malt whiskyjima savršeno sljubljenim u ponajbolje blendove na svijetu. Zadimljeni ječam, paljene hrastove bačve, te kuhani kukuruz i pšenica u nekim receptima Johnnyjevih blend mastera s par kapljica vode predstavljaju savršeno piće za svaku priliku.

U narednim tjednima na isti način bit će predstavljeni Jameson, Jack Daniel’s i Glenfiddich. Osim žestica, Drinkoteka s ponosom predstavlja domaću liniju likera i rakija, od kojih posebno ističu suhu šljivu te lješnjak s kojim poželite preliti palačinke umjesto slatkog namaza koji je zamijenio domaći pekmez…

P. R. / Foto: FAMA


Tagged: , , , , , , , , ,