6. Zagreb Design Week: Otvorenje i dodjele nagrada

U Hali V. Tehničkog muzeja Daniel Tomičić, direktor ove manifestacije, svečano je otvorio 6. Zagreb Design Week (ZGDW), čija je tema ‘Nova budućnost / Changing the game’.Država partner – Poljska predstavlja se izložbom ‘ABC poljskog dizajna’, ‘Urbanim prototipovima’ i filmskim projekcijama, dok će posjetitelji moći vidjeti i izložbu posvećenu ‘100 godina Bauhausa’ – najutjecajnije škole za dizajn na svijetu. ‘Život i život nakon smrti’ naziv je izložbe Paule Šantić, koja će prikazati proces rasta, konzumacije, umiranja i novog života hrane u drugim, neočekivanim oblicima. U tjednu dizajna predstavit će se oko 400 izlagača iz cijelog svijeta, a neki od eksponata osvajali su i brojne svjetske nagrade.

Nagrade ZGDW-a dobili su Ivana Preiss za klupu za dojenje Heer, Petra Salarić za sustav dijeljenja hrane Fooda i glavnu nagradu Ines Vlahović za termičku ambalažu Seaweed Wrap.

U prizemlju paviljona nalazi se pop-up concept store s ponajbolje dizajniranim proizvodima na hrvatskom tržištu, od namještaja do mode i nakita, a na katu je pet izložbi. Najveće događanje u Hrvatskoj posvećeno dizajnu donosi niz predavanja, radionica, panela i filmskih projekcija a osim toga, u vanjskom prostoru otvoren je i Dizajn park, koji će posjetiteljima omogućiti druženje uz glazbu.

Tjedan dizajna traje do 12. svibnja na 17 lokacija diljem Zagreba od kojih mnoge pripremaju partyje, organiziraju premijere i cocktaile.

J. G. / Foto: Karla Jurić i Matej Jurčević


Tagged: , , , , , , , , , ,