7. Dani okusa varaždinskoga kraja

Od 8. do 17. ožujka u 15 odabranih restorana Varaždinske županije posjetitelji mogu uživati u tradicijskim jelima, odnosno u posebno kreiranim menijima u tri slijeda po promotivnim cijenama od 17 i 23 eura.

Goran Mališ, direktor Turističke zajednice Varaždinske županije istaknuo je: ‘Ove godine se početak Dana okusa poklopio s Danom žena pa je to i prilika za izvesti svoje žene, majke i posebno bake kako bismo ih podsjetili na jela kakva su i one nekad pripremale.’

Voditelj projekta Borislav Šimenc istaknuo je da u projektu Okusi hrvatske tradicije sudjeluje 12 županija, ali samo Varaždinska županija provodi ovu manifestaciju dva puta godišnje, uz jesenski termin kada se organiziraju na nacionalnom nivou, i u Varaždinskoj županiji u ožujku.

Šimenc je iskoristio priliku da najavi i nove aktivnosti u ovom projektu, a već ove godine će to biti i prva hrvatska eno-gastronomsku obilaznica na području Varaždinske županije.

Silvija Zagorec, zamjenica varaždinskog župana, pohvalila je ovaj projekt i istaknula da je to primjer zaokružene cjeline ‘od polja do stola’ gdje se povezuju obiteljska poljoprivredna gospodarstva s restoranima.

Na konferenciji za novinare prije početka manifestacije dodijeljena je i oznaka standarda Okusi varaždinskoga kraja objektu Bistro Familija. Dani okusa varaždinskoga kraja od 8. do 17. ožujka održavaju se u ugostiteljskim objektima: Arabela, August, Bedem, Garestin, Grešna pilnica, Familija, Minerva, Hotel Trakošćan, Hotel Varaždin, Šanjek, Verglec, Vila Toplissa, Zlatne gorice, Žmah i Kavana Grofica Marica.

T. R. / Foto: Vall 042


Tagged: , , , ,