7 hrvatskih skijaša na startu Snježne kraljice

Skijaške utrke Audi FIS Svjetskog kupa Snow Queen Trophy 2019. u Zagrebu i na Sljemenu ugostit će najbolje slalomašice i slalomaše današnjice. Prvi vikend u novoj godini zaljubljenicima u vrhunsko skijanje donosi dva dana prepuna adrenalina i dobre zabave, a pritom će na djelu moći vidjeti sedam hrvatskih predstavnika.U subotu, 5. siječnja, hrvatske će boje na utrci ženskog slaloma, u odsustvu ozlijeđenih Leone Popović i Ide Štimac, braniti talentirana 22-godišnja Andrea Komšić koja je bila 34. na posljednjoj slalomskoj ženskoj utrci Svjetskog kupa u austrijskom Semmeringu. Dan kasnije, niz sljemensku stazu spustit će se šest naših predstavnika u muškoj konkurenciji i tako ćemo u potpunosti iskoristiti ‘kvotu 6’ za domaće utrke.

Istok Rodeš i Matej Vidović pokušat će ponoviti sjajne rezultate otprije dva tjedna kada su na slalomskoj utrci za Svjetski kup u talijanskoj Madonni di Campiglio zabilježili najbolje rezultate u karijeri. Rodeš je osvojio fantastično sedmo mjesto s visokim startnim brojem 66 i trećim najbržim vremenom druge vožnje, dok je Vidović nakon dvije vožnje osigurao 18. poziciju.

Hrvatsku će na slalomskim utrkama predstavljati još Elias Kolega, trenutno vodeći u poretku slaloma Europskog kupa i Filip Zubčić, a obojica su već osvajali bodove u slalomu u Svjetskom kupu te mlade nade Samuel Kolega i Leon Nikić. Također, gledatelji će kraj staze moći ponovno pozdraviti najboljeg hrvatskog skijaša svih vremena i mentora reprezentacije Ivicu Kostelića, koji će gledatelje predvožnjama s kamerom uvesti u obje utrke.

Publika na Sljemenu moći će ponovno pratiti u akciji prošlogodišnje pobjednike, Marcela Hirschera i Mikaelu Shiffrin. Čudesni Austrijanac četverostruki je osvajač Snježne kraljice te i ove sezone djeluje nezaustavljivo, čvrsto držeći vodeće mjesto u ukupnom poretku. U jednako dobroj formi je i sjajna Amerikanka, trostruka pobjednica Sljemena.

L. P.


 

Tagged: , , , , , , , , , , , ,