70. Pula: 10 kina na otvorenom i festivalske priče

Jubilarno 70. izdanje Pulskog filmskog festivala održat će se od 15. do 23. srpnja, a nizom aktivnosti započelo je zagrijavanje za dugo filmsko ljeto u najljepšem kinu pod zvijezdama.

Program ‘Festival u kvartu’ započinje 26. svibnja i traje do 24. lipnja. U 10 kina na otvorenom u Puli bit će prikazano 10 filmova! Cilj je okupiti građane i goste Pule pred velikim platnom i uoči Festivala prikazati im neke od ponajboljih naslova iz naše kinematografije namijenjenih široj, obiteljskoj publici. Odabrani filmovi prikazivani su tijekom prošlosti na Festivalu, a posebnost je što sada oni stariji naslovi pred novu publiku dolaze restaurirani. Ulaz na sve projekcije je slobodan. ‘Festival u kvartu’ započinje na Trgu kralja Tomislava u petak, 26. svibnja od 21 sat projekcijom dugometražnog igranog filma ‘Družba Pere Kvržice’ redatelja Vladimira Tadeja. U subotu, 27. svibnja od 20.30 sati u Circolu će u suradnji s festivalom Monte librić biti prikazana njegova ‘Tajna starog tavana’ .

U povodu 70. obljetnice poziva se vjernu publiku i filmaše da pod motom ‘Moja festivalska priča’ podijele svoju priču koja se dogodila tijekom bogate povijesti Festivala. Za dramatične događaje iz naših života obično kažemo da su se odvili kao na filmu, a tijekom povijesti Pulskog filmskog festivala takvih je događaja bilo mnogo – na platnu i oko njega. Događaji o kojima govorimo mogu biti epski, a mogu biti i intimni. Možete ih se prisjećati sa smiješkom na licu ili sa sjetom. Bitno je da su za vas važni, da su se odvili za vrijeme ili zbog Pulskog filmskog festivala ili su uz njega na neki način vezani. To može biti jedna rečenica, mogu biti sjećanja, doživljaji, iskustva, a mogu biti i fotografije, snimke ili predmeti koje vezujete uz festival.

F. P.


Tagged: , , , , , , ,