ABC sir s hrenom i PIK šunka

Belje i PIK Vrbovec predstavili su u zagrebačkoj Kuhaoni svoju proširenu ponudu svježeg krem sira i šunki, bez kojih je blagdanski stol za Uskrs nezamisliv. Široka lepeza okusa ABC svježeg krem sira dodatno je obogaćena okusom hrena, koji se izvrsno nadopunjava s teksturama i aromama višestruko nagrađivanih PIK šunki.
ABC sir i PIK šunkaABC sirevi uvjerljivo su najprodavaniji proizvodi u svojoj kategoriji na hrvatskom tržištu, a tu poziciju drže zahvaljujući kvaliteti domaćeg mlijeka i pažljivo odabranim prirodnim dodacima u svakom od okusa. Klasični ABC svježi krem sir se sastoji od samo tri sastojka – svježeg mlijeka s farmi Belja, najfinijeg vrhnja i malo morske soli. Omiljeni kod potrošača svih generacija, ABC sirevi osvajaju dugi niz godina za redom zlatne medalje na brojnim domaćim i međunarodnim ocjenjivanjima od kojih posebno treba istaknuti 3 zvjezdice za kvalitetu Superior taste award iz Brusselsa.

‘U proizvodnji ABC sira primjenjujemo najstrože standarde kontrole i sljedivosti Od polja do stola. U Belju imamo više od 4.000 krava koje svakodnevno daju mlijeko ekstra kvalitete za ABC svježe krem sireve’, ističe Darija Kostelić Kuhar, voditeljica  razvoja i kontrole kvalitete proizvoda PC Tvornica mliječnih proizvoda u Belju.

Sa svojim ugodnim mliječnim okusom i mirisom, ABC sir je idealna podloga za maštovite kombinacije sastojaka koji daju najukusnija jela. Ljubitelji sira koji žele gotove kombinacije dosad su mogli birati između pet okusa – šunke, vlasca, mediteranskih maslina, povrća i kulena – a upravo pred Uskrs, Belje je proširilo lepezu s ABC sirom s hrenom.

Belje ABC sir‘Kako se hren izvrsno slaže sa svježim sirom, a čest je dodatak na uskrsnom stolu, odlučili smo našu ponudu proširiti upravo ovom kombinacijom. ABC hren sadrži komadiće svježeg ribanog hrena koji svojom punoćom okusa nadopunjuje svježi sir i stvara dodatak koji svaku uskrsnu šunku čini posebnim doživljajem’, pojasnila je Ljiljana Vajda Mlinaček, izvršna direktorica Sektora marketinga i turizma u Belju.

ABC svježi sir okusa šunke sadrži, naravno, komadiće PIK šunke, koja svojim širokim rasponom okusa i aroma može zadovoljiti afinitete svih ljubitelja tradicionalnih uskrsnih specijaliteta. PIK šunke proizvode se isključivo od najboljih biranih sirovina, a zbog malog udjela masti i visokih proteinskih vrijednosti sastavni su dio pravilne prehrane, naglašava Tihana Vujčić, direktorica marketinga PIK-a Vrbovec.

‘Delikates šunka i Premier šunka imaju blagu aromu, dok je Fina šunka namijenjena ljubiteljima rustikalnog dimljenog okusa. Zlatna kuhana šunka sa samo dva posto masnoće idealna je za one koji paze na tjelesnu težinu, a ne žele se odreći slasnog zalogaja, a Blagdanska šunka namijenjena je za svaki uskršnji stol te se  savršeno se slaže sa svježim sirom i hrenom, ali i s povrćem ili začinima poput vlasca’, dodala je Tihana Vujčić.

PIK šunkaPIK šunke u posljednjih su nekoliko godina nagrađene zlatnim medaljama na regionalnim sajmovima, proglašene su i Best Buy proizvodima u svojoj kategoriji, a 2012. dobile su i QUDAL certifikat.

‘Priznanja koja smo dobili svakako nam laskaju, međutim, puno nam je važnije mišljenje naših potrošača koji prije svega očekuju proizvode visoke kvalitete od prirodnih sastojaka. U PIK šunkama nema pojačivača okusa, umjetnih bojila, glutena ni soje. Vrhunski okus naših šunki u potpunosti možete konzumirati bez grižnje savjesti’, kazala je Ines Bertinovec, direktorica razvoja PIK-a Vrbovec.

Mogućnosti koje pružaju ABC svježi sir i PIK šunke doista su bezbrojne, a dio uskršnjih kombinacija  okupljenim novinarima prikazala je Ljiljana Bilokapić, kuharica restorana Kormoran iz Kopačkog rita. Za pravi blagdanski ugođaj Uskrsnog stola, pobrinula su se i Vina Belje s vrhunskom Graševinom koja se odlično sljubljuje s tradicionalnim delicijama za Uskrs.

PIK / Belje

Tagged: , , , , , , , , , , , , ,