Na press konferenciji u organizaciji G.E.T. Reporta, u zagrebačkom The Pizza Houseu, najavljeno je adventsko izdanje 3. Wine & Music kušanja vina.Popularna Wine & Music kušanja vina nastavljaju niz adventskim izdanjem – u organizaciji tvrtke Eno expert, strastveni hrvatski vinari predstavit će svoja vina u subotu, 17. prosinca (18 sati) u Europskom domu u Zagrebu (Jurišićeva 1/1).
Zanimljivost adventskog Wine & Musica bit će pjenušava soba, kutak u kojem će se predstaviti proizvođači pjenušaca, a što je svojevrsna najava festival pjenušaca koji Eno expert priprema za 2017. godinu. I ovaj put vina će se moći kušati uz delicije kao što su drniški pršut Agro Maleš, fini sirevi Paške sirane i slavonski suhomesnati proizvodi Matijević, a uživanje u vinima ponovno će pratiti nadahnuto muziciranje dueta Small Change, koji čine vrsni glazbenici, pjevačica Ana Lovrenčić i gitarist Eduard Jimmy Matešić.
Publici središnje Hrvatske i Zagreba, predstavit će se vinarije: Citrus, Rogić, Raak, Voštinić-Klasnić, Agro Maleš, Tošić, PZ Mas-Vin, Jokić, Podrum Vineda, Sokač, Jakopić te Peršurić, Miklaužić i gost iz Slovenije, Istenič. Još jedna zanimljivost za posjetitelje je foto kutak. Organizatori pozivaju posjetitelje Wine & Musica da naprave selfie u foto kutku ili drugdje u prostoru održavanja, da koriste hashtag #ZgWineMusic, a najzanimljivije fotografije će nagraditi. Cijena ulaznice je 80 kuna. Kaucija za čašu iznosi 20 kuna te se vraća nakon povrata čaše.
Uz ostala vina koja su se mogla degustirati, na press konferenciji svoja vina su predstavili Boris i Lorena Rak, iz vinarije RAAK.
‘Naš je cilj samo raditi uzbudljiva i inovativna vina kakva u Hrvatskoj još nisu napravljena i nadamo se da će se svidjeti publici Wine & Musica. Radimo vina od ekološki uzgojenog voća većih hranjivih vrijednosti. Opremu butelja smo također učinili unikatnom tako da su etikete, umjesto uobičajenih materijala, od prirodne kože, a svaka butelja ima i dio ručnog rada tako da je gornja etiketa spletena kožnim vezicama’, rekao je Boris Rak.
GET / Foto: Julio Frangen