Adventski zagrebački Wine & Music

Na press konferenciji u organizaciji G.E.T. Reporta, u zagrebačkom The Pizza Houseu, najavljeno je adventsko izdanje 3. Wine & Music kušanja vina.winemusicPopularna Wine & Music kušanja vina nastavljaju niz adventskim izdanjem – u organizaciji tvrtke Eno expert, strastveni hrvatski vinari predstavit će svoja vina u  subotu, 17. prosinca (18 sati) u Europskom domu u Zagrebu (Jurišićeva 1/1).

Zanimljivost adventskog Wine & Musica bit će pjenušava soba, kutak u kojem će se predstaviti proizvođači pjenušaca, a što je svojevrsna najava festival pjenušaca koji Eno expert priprema za 2017. godinu. I ovaj put vina će se moći kušati uz delicije kao što su drniški pršut Agro Maleš, fini sirevi Paške sirane i slavonski suhomesnati proizvodi Matijević, a uživanje u vinima ponovno će pratiti nadahnuto muziciranje dueta Small Change, koji čine vrsni glazbenici, pjevačica Ana Lovrenčić i gitarist Eduard Jimmy Matešić.

Publici središnje Hrvatske i Zagreba, predstavit će se vinarije: Citrus, Rogić, Raak, Voštinić-Klasnić, Agro Maleš, Tošić, PZ Mas-Vin, Jokić, Podrum Vineda, Sokač, Jakopić te Peršurić, Miklaužić i gost iz Slovenije, Istenič. Još jedna zanimljivost za posjetitelje je foto kutak. Organizatori pozivaju posjetitelje Wine & Musica da naprave selfie u foto kutku ili drugdje u prostoru održavanja, da koriste hashtag #ZgWineMusic, a najzanimljivije fotografije će nagraditi. Cijena ulaznice je 80 kuna. Kaucija za čašu iznosi 20 kuna te se vraća nakon povrata čaše.

boris-i-lorena-rak

Boris i Lorena Rak iz vinarije RAAK

Uz ostala vina koja su se mogla degustirati, na press konferenciji svoja vina su predstavili Boris i Lorena Rak, iz vinarije RAAK.

‘Naš je cilj samo raditi uzbudljiva i inovativna vina kakva u Hrvatskoj još nisu napravljena i nadamo se da će se svidjeti publici Wine & Musica. Radimo vina od ekološki uzgojenog voća većih hranjivih vrijednosti. Opremu butelja smo također učinili unikatnom tako da su etikete, umjesto uobičajenih materijala, od prirodne kože, a svaka butelja ima i dio ručnog rada tako da je gornja etiketa spletena kožnim vezicama’, rekao je Boris Rak.

GET / Foto: Julio Frangen


2-wine-music
2. Wine & Music: Odlična atmosfera unatoč hladnoći

Tagged: , , , , , , , , , , ,