AGRA: Vrhunski sajam u Gornjoj Radgoni

Boris Erjavec, izvršni direktor Pomurskog sajma i Marjan Novak, predstavnik Pomurskog sajma za Hrvatsku, predstavili su u hotelu Park u Čakovcu 61. Međunarodni sajam poljoprivrede i prehrambene industrije AGRA.

Sajam će se održati od 26. do 31. kolovoza u Gornjoj Radgoni, u Sloveniji, a na njemu će prezentirati vrhunsku tehniku, opremu i sredstva za poljoprivredu, šumarstvo, vinarstvo i proizvodnju hrane.

Stručnim izložbama životinja predstavit će se najbolji rezultati uzgoja i održati prikaz najboljih praksi suradnje s prirodom u raskošnim sajamskim vrtovima.

Sajam će otvoriti slovenska predsjednica Nataša Pirc Musar, a među uzvanicima bit će i hrvatska ministrica poljoprivrede Marija Vučković, budući da je Hrvatska zastupljena s priličnim brojem izlagača.

AGRA u brojkama
1.700 izlagača
35 država
24.650 m² izložbenog prostora u sajamskim halama
28.000 m² vanjskih izložbenih površina
3.000 m² izložba životinja
15.300 m² pokusnih nasada, manjež
Ukupno 70.950 m² izložbene površine

Zemlja partner sajma AGRA bit će Indija, zemlja s najbrojnijim stanovništvom na svijetu, s bogatom tradicijom poljoprivrede i proizvodnje prehrambenih proizvoda.

Na grupnim izložbenim prostorima predstavit će se Bugarska, Crna Gora, Makedonija, Mađarska, Kosovo, austrijska Štajerska, Ukrajina, Senegal…

Opširnije na: www.sejem-agra.si

M. T. / Foto: FAMA


Tagged: , , , , , , , , ,