2. Sajam AgroTerra iznad svih očekivanja

Međunarodni sajam poljoprivrede AgroTerra Istra koji je održan u Pazinu zatvorio je svoja vrata.Niti tri kišna dana nisu spriječila brojne posjetitelje da uživaju u bogatoj ponudi proširenog sajma. Naime, tek je druga godina koliko sajam postoji, a već se tražilo izlagačko mjesto više. Tako da su organizatori iz tvrtke Mars Eventi proširili mogućnosti i na prostoru iza zgrade Školsko-gradske sportske dvorane. Poljoprivredni sajam je ponudio za svakoga ponešto, pa se tu moglo kupiti sadnice ili dobiti smjernice kako proizvesti svoju hranu, povećati urod poljoprivrednih proizvoda, što bolje ih plasirati i brendirati te nastupati na tržištima.

Također su se mogli dobiti savjeti kako kupiti najoptimalniji stroj da omogući kvalitetniju proizvodnju, degustirati i kupiti raznovrsne proizvode. Bilo je mnogo ciljanih pitanja u brojnim susretima, a sajam je omogućio da se naiđe na stručne sugovornike i buduće suradnike. Bio je ovo doista i vikend za mnoge poslovne susrete, gurmanske degustacije vrhunskih proizvoda, zabavnu šetnju koja je uvijek završila nekim edukativnim trenutkom u direktnoj komunikaciji poljoprivrednih proizvođača ili proizvođača mehanizacije i krajnjeg kupca, potrošača.‘Zahvaljujem se našim izlagačima koji su ponovno ili prvi put povjerili povjerenje te se odazvali i došli na naš sajam. Sudjelovanje proizvođača koji nude vrhunske proizvode iz segmenta poljoprivrede čini ovaj sajam važnim događajem za Istru i širu regiju. Hvala svima onima koji su podržali našu ideju. Želim se posebno zahvaliti za podršku kolega i kolegica iz medija. Zajedno smo postigli veliki odaziv posjetitelja što je u konačnici vrlo bitno za sve naše izlagače’, istaknuo je direktor sajma Marko Londero.

U prostoru Školsko-gradske sportske dvorane i na površinama oko samog objekta na oko 7500 m² izložbene površine, okupilo se stotinjak izlagača. U ponudi je bilo poljoprivrednog alata, strojeva, traktora, automobila, cvijeća, sadnica, voća i povrća, suhomesnatih proizvoda, proizvoda od mlijeka, meda i proizvoda za pčelare, čajeva…

R. K. / Foto: Alphera


Tagged: , , , , , , ,