AgroTerra Istra: 1. Sajam poljoprivrede i pčelarstva u Pazinu

U Pazinu je održan Prvi međunarodni sajam poljoprivrede i pčelarstva u Istri – AgroTerra Istra 2022.Prva veća manifestacija u Istri prokazala je da su ljudi željni događaja, druženja i daljnjeg razvoja života te gospodarstva u svako smislu. Došli su podržati sajam sve generacije, od onih najmlađih koji su uz ‘brm, brm’ žudjeli da ih roditelji popnu na traktore, do onih koji su upravo zbog kiše i imali vremena doći pogledati što sve sajam nudi – naši poljoprivrednici. Ovo je bio sajam s ciljanom tematikom koja mnoge zanima: kako proizvesti svoju hranu, kako proizvesti više poljoprivrednih proizvoda, kako što bolje plasirati, kako brendirati i nastupati na tržištima Ova i mnoga druga pitanja sajam je samo potaknuo, jer to je prvi i tek je početak razvoja ove dragocjene priče.

‘Želim se zahvaliti, prvo, našim izlagačima koji su nam dali povjerenje te odazvali se pozivu i učinili ovaj sajam pravim poljoprivrednim sajmom, koji je Istri i široj regiji nedostajao. Hvala svima onima koji su podržali našu ideju, usmjeravali nas i predlagali koji su segmenti bitni ne bi li zadovoljili ovu specifičnu granu gospodarstva, zatim sve pojedince, institucije i tvrtke koje su vjerovale u nas te bile ove godine partneri u pružanju podrške na idejni, logistički, programski te na druge načine. Moram se osvrnuti na podršku kolega i kolegica iz medija, svih koji su podržali ovu inicijativu, jer zajedno smo ostvarili veliki odaziv posjetitelja što je u konačnici bitno za sve naše izlagače’, naglasio je direktor sajma Marko Londero.

Nastavio je u smjeru zahvala te se vratio svojem timu i podršci porodice koja je cijelo vrijeme stajala uz njega i ideju tvrtke Mars Eventi. ‘Noć smo proveli u demontaži odmah po zatvaranju vrata, danas smo već na terenu. Nije nam ništa teško kad znamo da smo odradili dobar posao. Reakcije su dobre i to me čini sretnim te sigurnim da je ovo trebalo Istri’, zaključio je Londero.

K. R. / Foto: AlpheraTagged: , , , , , , , , ,