Turistički sajam Place2Go nakon dvogodišnje pauze

U Areni Zagreb održani su 4. susreti o pametnom turizmu, kreativnom razvoju i budućnosti turizma Smart Tourism Meet Up na B2B danu sajma turizma Place2Go.Dvorana je bila ispunjena turističkim profesionalcima i zaljubljenicima u turizam, koji su svojom brojnošću pokazali koliko su susreti uživo svima nedostajali.

Suradnja nekoliko vodećih organizatora uspješnih evenata u turizmu (Julius Rose/Turizam365, HTI konferencija i Sajam Place2Go) pokazuje kako je sinergija i pozitivna suradnja moguća i poželjna u hrvatskom turizmu te kreativnim pristupom aktivno promiču važnost razvoja i uvođenja noviteta u organizaciju poslovnih evenata. Tome smo mogli svjedočiti, s obzirom na to da su organizatorica sajma Damjana Domanovac i organizatorica Smart Tourisma, Ivana Kolar, ukazale na važnost međusobnog podrške i činjenicu da je zajedničkim snagama moguće ostvariti više. Brojni turistički stručnjaci i lideri bili su vrlo zadovoljni i odlično raspoloženi zbog kvalitetnih B2B sastanaka te rasprava o tome kako poslovati u ovih zahtjevnim vremenima.

Ivana Kolar i Nikolina Brnjac

Sajam je otvorila, ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac te naglasila: ‘Međunarodni sajam turizma Place2Go ima promotivni, kulturni i gospodarski značaj za grad Zagreb i Hrvatsku, a nakon dvije godine drago mi je da se ponovo održava uživo. Ublažavanjem mjera polako se vraćamo normalnom životu, a zahvaljujući kvalitetnom vođenju situacije tijekom pandemije, Hrvatska je unatoč svim izazovima ostvarila odlične turističke rezultate te vjerujem da ćemo tako i nastaviti. Pred uskršnje blagdane iznimno nas veseli činjenica da su olakšani uvjeti ulaska u Hrvatsku za građane EU koji čine više od 80% turističkog prometa, a naši ugostitelji sada će moći raditi bez ograničenja i maske više nisu obvezne u turističkim djelatnostima. Smart tourism Meet up danas je bio dodatna prilika za brojne stručnjake iz sektora za razmjenu ideja i razvoja modernog poslovanja u turizmu te da Hrvatsku u razdoblju pred nama želimo pozicionirati kao ekološki, društveno i gospodarski održivu turističku destinaciju’, poručila je ministrica Brnjac.

Partner sajma je Indija, čiji je veleposlanik Raj Kumar Srivastava poručio: ‘Drago nam je da smo zemlja partner sajma, jer možemo predstaviti kako se Indija promijenila u prošle dvije godine. Kad dođete u Indiju, nećete samo upoznati zemlju, upoznat ćete sebe. To je nova Indija te pokušavamo stvoriti partnerstvo između inovacije i ekosustava Indije i Hrvatske.’

Na konferenciji se raspravljalo o pametnom turizmu, koji nije samo skup novih tehnologija, digitalizacija i AI, već je to i kreativni turizam, cjelogodišnji turizam, održivo poslovanje i krizni marketing.

L. K. Foto: Samir Cerić Kovačević


Tagged: , , , , , , , , , ,