2. AgroTerra Istra sajam u Pazinu

Prigodnim programom u prostoru Školsko-gradske sportske dvorane u Pazinu otvoren je drugi međunarodni poljoprivredni sajam AgroTerra Istra.Narednih nekoliko dana Pazin će biti centar poljoprivrede i svega vezanog uz poljoprivredu. Organizatori su vrlo ponosni, jer sudjeluje više izlagača iz inozemstva (Italija, Slovenija, Slovačka), a više je i domaćih izlagača. Na gotovo 7500 m2 izložbenog prostora može se vidjeti ono najbolje što Istra, regija i inozemstvo nude za poljoprivrednike, kao i za hobiste. Od sadnica i cvijeća do najboljih traktora i mehanizacije te alata za poljoprivrednike. AgroTerra Istra nastoji ponuditi i puno više od toga, gdje će zabavu naći i najmlađi. Bit će ovo prilika za nove poslovne susrete, suradnje te prodaju i kupnju poljoprivrednih proizvoda, alata i strojeva.

Nazočnima su se obratili: direktor sajma Marko Londero; Karmen Gašparini iz Obrtničke komore Istarske županije; Suzana jašić, gradonačelnica Pazina; županijski dužnosnici Ezio Pinzan i Dalibor Šoštarić te Tugomir Majdak državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede, koji je i službeno otvorio sajam. Govornici su pohvalili organizatora sajma te odličan odaziv izlagača. Želja je da ovaj sajam postane tradicija u Pazinu, a on je već prvim, prošlogodišnjim izdanjem pokazao da ide u tom smjeru predstavljajući se kvalitetom organizacije i s odličnim brojkama posjećenosti.U Pazinu će se ovaj vikend održavati i dodatni program u kojem sudjeluju lokalni trgovci koji će posjetiteljima nuditi 20 i više posto popusta na dio asortimana. Tijekom sajmenih dana, ugostiteljskim objektima odobreno je dulje radno vrijeme.

Na sajmu poljoprivrede mogu se pronaći proizvodi OPG-a, pčelara, maslinara, vinara, pršutara, eko prehrambenih proizvođača te proizvođača sireva i ostalih mliječnih proizvoda. Mogu se vidjeti i kupiti proizvodi destilerija i pivara te proizvođača prerađevina na bazi povrća, voća i morskih plodova kao proizvođače i zastupnike za poljoprivrednu mehanizaciju, agrarije, rasadnike i sve ostale koji su povezani s poljoprivredom.

R. K.


Tagged: , , , , , , ,