Akciju Stop maltretiranju podržao i Josipović

Glazbenice Ivana Husar Mlinac i Martina Tomčić Moskaljov te predsjednik Ivo Josipović pridružili su se akciji ‘Glazbom reci stop maltretiranju’.

Antena Zagreb u suradnji s partnerima četvrtu godinu zaredom osviještavaju sve nas kako bismo poduzeli sve moguće mjere da se zaustavi svako maltretiranje među djecom.

‘Upravo počinje četvrta godina kako provodimo ovu akciju. Zajedno sa slušateljima Antene i osobama iz društvenog života Hrvatske pokušavamo zaustaviti nasilje i pomoći da se ovaj problem riješi i zaustavi. Pozivam sve škole i školske bendove da se prijave i sudjeluju te vlastitim primjerom potaknu vršnjake da zajedno promoviraju toleranciju!’ – izjavila je Katarina Sučić, direktorica programa Antene.

Akcija je započela današnjim gostovanjem glazbenih diva Ivane i Martine u programu Antene te podrškom Predsjednika Josipovića. Radnim danima u iduća tri tjedna u programu Antene Zagreb svoja iskustva iz školskih dana ispričat će nam brojne glazbene i sportske zvijezde.

‘Nasilje u školama i društvu je veliko zlo kako za žrtve nasilja tako i za one koji se tako ponašaju, ne samo radi kazne nego i radi svih drugih posljedica. Bavljenje glazbom je nešto najljepše i doprinosi da odnosi među ljudima, među mladima budu dobri i usmjereni na nešto lijepo. Draga djeco preporučam Vam da uzmete neki instrument u ruke, zapjevajte i obogatite svoje i živote bližnjih glazbom!’ – izjavio je predsjednik Josipović.

Svi školski bendovi pozvani su da prijave svoje glazbene uratke na facebook stranici Antene Zagreb te sudjeluju u natječaju čiji će pobjednici nastupiti na velikom završnom koncertu koji će se održati 8. studenog, a pobjednici će biti nagrađeni glazbenim instrumentima.

‘Kada u djeci probudimo duh kreativnosti tada oni pronađu kanale kroz koje mogu ispoljiti i svoje dobre i loše trenutke. Na taj ćermo način ispuniti njihovo vrijeme obavezama koje vole i učiniti ih sretnijima. Glazba je sastavni dio svačijeg života direktno ili indirektno stoga mislim da je dobro sredstvo za borbu protiv nasilja!’ – izjavila je glazbenica Ivana Husar Mlinac.

Antena Zagreb

Tagged: , , , , , , , , ,